UBB își întărește prezența pe continentul African

de | ian. 26, 2024

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David, a primit joi, 25 ianuarie, delegația Universității Constantine3 din Algeria (UC3), formată din prof. Mohamed Faouzi Kenaza și dr. Mohammed Messahel. Discuțiile au vizat cooperarea între cele două universități, realizarea de schimburi de studenți, cadre didactice și cercetători, participarea la programe de cooperare comune în domeniul cercetării și dezvoltării instituționale.

„Acordul semnat între cele două universități prevede deschiderea unor birouri de reprezentare în sediile instituției partenere. Astfel, UC3 va avea un punct de lucru găzduit de Centrul de Studii Africane al UBB, iar UBB va deschide un birou de reprezentare la Constantine, acesta fiind cel de-al doilea din Africa, după cel deschis în vara anului 2023 la Universitatea Cheikh Anta Diop din Dakar (Senegal). Deschiderea unor puncte de lucru ale UBB în țări africane face parte din strategia de internaționalizare a UBB și este consonantă cu misiunea asumată de universitatea clujeană în cadrul organizației universităților europene orientate către cercetare intensivă, GUILD, organizație care coordonează o serie de proiecte internaționale de excelență în domeniul cercetării și dezvoltării academice în parteneriat cu universități și rețele universitare din state africane. Spre exemplu, în cadrul definit de GUILD, UBB este deja partener principal într-un Cluster African-European de Excelență dedicat «Managementului Resurselor de Pământ și Apă, cu impact asupra Sănătății Umane». Din partea europeană, Clusterul este condus de Universitatea din Berna, cu UBB partener principal, alături de alți parteneri, iar din partea africană Clusterul este condus de Addis Ababa University, cu parteneri principali Universitatea din Nairobi, Universitatea Rhodes și Universitatea Cheikh Anta Diop, alături de alți parteneri” – informează un comunicat al UBB.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...