Unirea Principatelor Române 165: conferință și lansare de carte

de | ian. 19, 2024

Cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Academia Română, Filiala Cluj-Napoca, prin Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, Centrul de Studii Transilvane, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Fundația „Transilvania Leaders”, Fundația „Lapedatu” și Editura Școala Ardeleană vă invită să luați parte la conferința „Domnitorul Cuza și Unirea de la 1859 în viziunea istoricului Alexandru Lapedatu”, susținută de Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, Membru Corespondent al Academiei Române.

Cu acest prilej se va lansa volumul „Scrieri despre Cuza Vodă” de Alexandru Lapedatu. Ediție îngrijită, studiu introductiv și notă asupra ediției de Ioan Bolovan. Este un proiect editorial apărut sub egida Academiei Române, a Centrului de Studii Transilvane, Institutului de Istorie „George Barițiu”, Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Fundației „Transilvania Leaders” și Fundației „Lapedatu” în Colecția „Istorie contemporană”, coordonată de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș.

Evenimentul face parte din ciclul de conferințe ale Editurii Școala Ardeleană la 10 ani de la înființare și va avea loc marți, 23 ianuarie, ora 12.00, în Sala „Ion Mușlea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

Conferința va fi moderată de către Dr. Valentin Orga, Directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

În cadrul manifestării, vor lua cuvântul: Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, Membru Corespondent al Academiei Române, Prof. univ. dr. Marius Bojiță din partea Fundației Transilvania Leaders şi Vasile G. Dâncu din partea Editurii Scoala Ardeleană.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...