Zilele Educației la Cluj-Napoca

de | oct. 5, 2023

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a organizat, în această săptămână, o serie de manifestări culturale, artistice, sportive și de premiere, menite să ofere recunoaștere publică și să pună în valoare atât elevii, cât și profesorii din învățământul preuniversitar clujean.

Gala Educației a reunit, în sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș-Bolyai”, directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, reprezentații autorităților publice județene și locale, precum și personalități ale mediului academic, cultural, teologic, care au susținut alocuțiuni pe teme ale educației. 40 de directori ai unităților de învățământ preuniversitar clujene au fost premiați pentru managementul de calitate al școlilor pe care le conduc, precum și pentru rezultatele de excepție obținute de elevii și cadrele didactice la examenele naționale și la diferite competiții naționale și internaționale, școlare și extrașcolare.

În parteneriat cu Asociația Clubul Lions Transilvania, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj a premiat joi, 5 octombrie, la sediul instituției, pe cei 20 de elevi olimpici internaționali ai Clujului care au obținut premii, medalii și distincții internaționale, în anul școlar 2022-2023: Oana-Maria Zirbo, Darius Lotrean, Alexandru Neag, Pishchymukha Valeriia și Natalia Rednic (Colegiul Național „George Coșbuc”); Matei Rogozan (Colegiul Tehnic „Ana Aslan”); Alexia Suciu (Liceul Teoretic „Avram Iancu”); Maria Cassandra Rus și Iulia Bledea (Colegiul Național „Gheorghe Șincai”); Durugy Attila (Liceul Teoretic „Bathory Istvan”); Mihai Adam, Voicu Teofil, Pașca Nectarie și Sandea Iancu-Ioan (Colegiul Național „Emil Racoviță”); Chirilă Matei (Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”); Szabó Dóra și Nagy Eszter (Liceul Unitarian „Janos Zsigmond”); Papp Viola Zsuzsanna (Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”); Borsos Ágota (Liceul Teologic Reformat); Balázs Hanna Imola (Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos”).

Tot joi, 5 octombrie, în contextul mediatizării intense a problematicii consumului de droguri și a creșterii prevalenței consumului de droguri în rândul tinerilor, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Preventis și  Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a organizat, la Cinematograful Dacia, cu participarea personalului medical care își desfășoară activitatea profesională în cabinetele școlare medicale, seminarul tematic „Ajutor! Ce pot face pentru pacienții mei care consumă droguri? – Aplicații practice privind intervenția timpurie în abuzul de substanțe psihoactive la elevi”.

De asemeni, sub egida Zilelor Educației la Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” a fost gazda competițiilor de șah, organizate între elevii clujeni din ciclul primar. Inițiativa aparține Asociației „Șah în școală”, competițiile fiind organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...