Ziua Internațională a Copilului | 10 citate duhovnicești ale Părintelui Patriarh Daniel

de | iun. 1, 2023

  1. Naşterea de prunci este totdeauna un dar de la Dumnezeu.
  2. Iubirea copiilor față de părinții lor cuprinde în sine împlinirea îndemnului Sfintei Scripturi, și anume: Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta (Ieșire XX, 12), iar această cinstire se exprimă prin dragoste fiască, ascultare, bună purtare, sârguință la învățătură și fapte bune.
  3. Fiecare copil care se naște are o chemare sfântă de la Dumnezeu.
  4. Prin educaţia creştină copiii devin făclii luminoase ale vieții duhovnicești
  5. Copiii sunt chipuri de lumină cultivate prin credinţă şi iubire.
  6. Copiii trebuie educați în duhul Evangheliei iubirii lui Hristos și al valorilor creștine, prin rugăciune și îndemn la viață sfântă și fapte bune.
  7. Biserica trebuie să coopereze cu familia și școala în educația copiilor și tinerilor.
  8. În Biserică învățăm de la Sfinții Părinți că educația tinerilor și a copiilor este o artă, și nu una întâmplătoare, ci ea este cea mai însemnată dintre arte.
  9. Caracterul copiilor nu se formează numai prin cuvinte și activități, ci și prin modul de viață al părinților, prin exemplul dat de aceștia.
  10. Dragi copii, iubirea faţă de părinţii care v-au născut şi care vă cresc se arată mai ales în ascultare şi respect faţă de ei. Amintiţi-vă că Hristos Domnul, Fiul lui Dumnezeu întrupat, a fost copil, crescând în ascultare atât faţă de Dumnezeu Tatăl, cât şi faţă de Sfânta Fecioară Maria şi Dreptul Iosif. În felul acesta „Iisus sporea cu înţelepciunea şi cu vârsta şi cu harul la Dumnezeu şi la oameni” (Luca 2, 52).

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română