Ziua Mondială a Radioului, cel mai utilizat mijloc de comunicare

de | feb. 13, 2023

Ziua Mondială a Radioului este celebrată anual în data de 13 februarie. Sărbătoarea a fost instituită în 2011 de statele membre UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2012.

Ziua mondială a radioului a fost proclamată în 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO.

Radioul este şi în prezent instrumentul de informare pentru cei mai mulți oameni şi cu cel mai scurt timp de propagare.

Ziua mondială a radioului este marcată şi pentru a promova cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întreg globul.

UNESCO a anunțat că tema celei de a douăsprezecea aniversări a Zilei Internaționale a Radioului este „Radio și Pace”.

Radio Trinitas

De aproape 25 de ani, Radio Trinitas vine zilnic cu programe pe frecvența sufletului tău: slujbe religioase și emisiuni duhovnicești, programe de folclor românesc, știri și dezbateri despre probleme actuale ale vieții spirituale, sociale și culturale.

Postul a fost înfiinţat în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Radio Trinitas emite pe 55 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT 16A. Radio Trinitas poate fi ascultat și prin intermediul aplicației pentru dispozitive iOS. Emisiunile sunt realizate în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova.

Alte posturi de radio ortodoxe

Unele Eparhii din Biserica Ortodoxă Română și-au deschis posturi proprii de radio prin care transmit slujbele oficiate zilnic, buletine de știri și diferite emisiuni cu caracter religios și cultural.

Posturile de radio ortodoxe transmit pe frecvență radio și online. Radio RenaștereaRadio ReîntregireaRadio Dobrogea transmit în ambele moduri, iar Radio Doxologia transmite doar online.

Foto credit: Pexels.com

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

111 ani de la nașterea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț

111 ani de la nașterea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț

În data de 23 iulie se împlinesc 111 ani de la nașterea celui care avea să devină Sfântul Ioan Iacob de la Neamț (Hozevitul). A venit pe lume în satul Crăiniceni, județul Botoșani în familia unor țărani evlavioși, Maxim și Ecaterina, însă de mic a purtat crucea...

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împlinește luni vârsta de 73 de ani. Preafericirea Sa se află în al 17-lea an de patriarhat, având peste trei decenii de slujire arhierească. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este originar din satul Dobrești,...

Peste 140.000 de români îşi serbează ziua numelui de Sfântul Ilie

Peste 140.000 de români îşi serbează ziua numelui de Sfântul Ilie

La Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul peste 140.000 de români îşi serbează onomastica, în 20 iulie. Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, 106.266 bărbaţi şi 35.790 femei poartă numele...

Ziua mărcii poștale românești este sărbătorită pe 15 iulie

Ziua mărcii poștale românești este sărbătorită pe 15 iulie

Ziua mărcii poștale românești este sărbătorită anual în data de 15 iulie. În această zi, în anul 1858, au fost tipărite celebrele mărci poștale românești „Cap de bour”. Evenimentul a avut loc la 18 ani după apariția primei mărci poștale din lume, cunoscută sub...