Ziua Mondială a Radioului, cel mai utilizat mijloc de comunicare

de | feb. 13, 2023

Ziua Mondială a Radioului este celebrată anual în data de 13 februarie. Sărbătoarea a fost instituită în 2011 de statele membre UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2012.

Ziua mondială a radioului a fost proclamată în 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO.

Radioul este şi în prezent instrumentul de informare pentru cei mai mulți oameni şi cu cel mai scurt timp de propagare.

Ziua mondială a radioului este marcată şi pentru a promova cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întreg globul.

UNESCO a anunțat că tema celei de a douăsprezecea aniversări a Zilei Internaționale a Radioului este „Radio și Pace”.

Radio Trinitas

De aproape 25 de ani, Radio Trinitas vine zilnic cu programe pe frecvența sufletului tău: slujbe religioase și emisiuni duhovnicești, programe de folclor românesc, știri și dezbateri despre probleme actuale ale vieții spirituale, sociale și culturale.

Postul a fost înfiinţat în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Radio Trinitas emite pe 55 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT 16A. Radio Trinitas poate fi ascultat și prin intermediul aplicației pentru dispozitive iOS. Emisiunile sunt realizate în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova.

Alte posturi de radio ortodoxe

Unele Eparhii din Biserica Ortodoxă Română și-au deschis posturi proprii de radio prin care transmit slujbele oficiate zilnic, buletine de știri și diferite emisiuni cu caracter religios și cultural.

Posturile de radio ortodoxe transmit pe frecvență radio și online. Radio RenaștereaRadio ReîntregireaRadio Dobrogea transmit în ambele moduri, iar Radio Doxologia transmite doar online.

Foto credit: Pexels.com

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

123 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina

123 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina

Acum 123 de ani, în data de 22 februarie, s-a născut în satul Suiești din județul Vâlcea vrednicul de pomenire Patriarh Justinian Marina. Al treilea Patriarh al României a avut o activitate importantă în apărarea și afirmarea Ortodoxiei românești în vremuri grele....

19 februarie: Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 februarie: Ziua Națională Constantin Brâncuși

Ziua Națională Constantin Brâncuși este serbată anual în data de 19 februarie, ziua de naștere a marelui sculptor român. Anul acesta se împlinesc 148 de ani de la nașterea artistului. Ziua națională dedicată sculptorului român este reglementată de Legea nr. 305/2015....

15 februarie: Ziua națională a lecturii

15 februarie: Ziua națională a lecturii

În 2021 s-a stabilit ca anual, pe 15 februarie, să fie serbată Ziua națională a lecturii. Școlile, bibliotecile, muzeele și multe alte instituții culturale pot organiza activități dedicate lecturii.  La 14 iunie 2021, Senatul României a adoptat în unanimitate o...

15 februarie este Ziua internațională a copilului bolnav de cancer

15 februarie este Ziua internațională a copilului bolnav de cancer

Începând din 2002, Ziua internațională a copilului bolnav de cancer este sărbătorită anual în data de 15 februarie. Ziua a fost stabilită la inițiativa organizației Childhood Cancer International (CCI) și are ca scop susținerea copiilor și adolescenților diagnosticați...