Ziua Mondială a Radioului, cel mai utilizat mijloc de comunicare

de | feb. 13, 2023 | Aniversări și comemorări

Ziua Mondială a Radioului este celebrată anual în data de 13 februarie. Sărbătoarea a fost instituită în 2011 de statele membre UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2012.

Ziua mondială a radioului a fost proclamată în 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO.

Radioul este şi în prezent instrumentul de informare pentru cei mai mulți oameni şi cu cel mai scurt timp de propagare.

Ziua mondială a radioului este marcată şi pentru a promova cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întreg globul.

UNESCO a anunțat că tema celei de a douăsprezecea aniversări a Zilei Internaționale a Radioului este „Radio și Pace”.

Radio Trinitas

De aproape 25 de ani, Radio Trinitas vine zilnic cu programe pe frecvența sufletului tău: slujbe religioase și emisiuni duhovnicești, programe de folclor românesc, știri și dezbateri despre probleme actuale ale vieții spirituale, sociale și culturale.

Postul a fost înfiinţat în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Radio Trinitas emite pe 55 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT 16A. Radio Trinitas poate fi ascultat și prin intermediul aplicației pentru dispozitive iOS. Emisiunile sunt realizate în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova.

Alte posturi de radio ortodoxe

Unele Eparhii din Biserica Ortodoxă Română și-au deschis posturi proprii de radio prin care transmit slujbele oficiate zilnic, buletine de știri și diferite emisiuni cu caracter religios și cultural.

Posturile de radio ortodoxe transmit pe frecvență radio și online. Radio RenaștereaRadio ReîntregireaRadio Dobrogea transmit în ambele moduri, iar Radio Doxologia transmite doar online.

Foto credit: Pexels.com

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Sărbători internaționale, 21 martie

Sărbători internaționale, 21 martie

Cinci sărbători internaționale sau mondiale marchează data de 21 martie. Acestea aduc în atenție: asistența socială, sindromul Down, poezia, pădurile și eliminarea discriminării rasiale. Ziua mondială a asistenței sociale Ziua mondială a asistenței sociale este...

Mitropolitul Bartolomeu Anania: 102 ani de la naștere

Mitropolitul Bartolomeu Anania: 102 ani de la naștere

S-au împlinit sâmbătă 102 ani de la nașterea Mitropolitului Bartolomeu Anania, mărturisitor al ortodoxiei în închisorile comuniste, teolog, prozator, poet și dramaturg. Mitropolitul Bartolomeu Anania (din botez Valeriu) s-a născut în data de 18 martie 1921 în Glâvile,...

Brâncuși: 66 de ani de la trecerea în veșnicie

Brâncuși: 66 de ani de la trecerea în veșnicie

Pe 16 martie 2023 se împlinesc 66 de ani de la trecerea în veșnicie a sculptorului Constantin Brâncuși. Părintele artei moderne, după cum l-a numit Patriarhul Daniel, Constantin Brâncuşi s-a născut la data de 19 februarie 1876, în localitatea Hobița, județul Gorj....

8 martie: Ziua internațională a femeii

8 martie: Ziua internațională a femeii

Pe 8 martie, în toată lumea se serbează Ziua internațională a femeii. Istoria celebrării acestei zile a debutat la începutul secolului 20 în America de Nord și Europa. Prima zi națională a femeii a fost serbată în Statele Unite ale Americii pe 28 februarie 1909 în...