Romanul „Moromeții”, inspirație pentru moneda aniversară dedicată de BNR lui Marin Preda

de | dec. 28, 2022 | Comunicate de presă

Romanul „Moromeții” de Marin Preda a inspirat grafica monedei din aur cu tema 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda. Lansarea în circuitul numismatic are loc miercuri, 28 decembrie.

Reversul monedei reproduce portretul și semnătura lui Marin Preda și include inscripția în arc de cerc „100 de ani de la nașterea lui Marin Preda”. Monedele din aur cu tema 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda au putere circulatorie pe teritoriul României și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Lansarea lor se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la nașterea romancierului Marin Preda, cunoscut pentru talentul cu care a surprins în capodopera sa, romanul „Moromeții”, dezintegrarea civilizației țărănești tradiționale sub presiunea evenimentelor din prima parte a secolului XX.

Foto credit: BNR.ro

Ultimele articole

Mai multe din Comunicate de presă
Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...