Proiectul Salvăm Biserica lui Mihai sau cum putem să fim parte a istoriei

de | mai 29, 2022

Biserica este o corabie, iar creștinii care merg la Sfânta Biserică și intră în ea sunt izbăviți din furtuna păcatelor. (Sfântul Nicodim)

Apărător al credinței ortodoxe în Transilvania, Mihai Viteazul rămâne o personalitate emblematică a poporului român, ce a marcat trecutul istoric. El a fost primul domnitor care a reușit, pentru puțin timp, să unească Transilvania, Țara Românească și Moldova, formând-se prima unire a principatelor române.

Despre Biserica lui Mihai din satul clujan Lujerdiu, una din cele patru ctitorii ale marelui voievod în zona ardeleană, Constantin C. Giurescu susține că a ridicat-o în anul 1600, după înfăptuirea unirii.
Având hramul Sfinților Arhangehli Mihail și Gavril, această Cenușăreasă a moștenirii noastre spirituale, care așteaptă, în rochia ei de tencuială ponosită datând de la ultima reabilitare din anii comunismului, să fie transformată în perlă a patrimoniului cultural românesc, are acum parte de atenția binemeritată, grație unor oameni pasionați de istorie și, bineînțeles, buni creștini.

Vă invit să-i ascultați pe doi dintre cei care zi de zi fac eforturi pentru proiectul lor de suflet: părintele paroh Cornel Baciu de la Biserica din Lujerdiu și dl Mihai Ursache, angajat al unei instituții publice și voluntar al proiectului Salvăm biserica lui Mihai.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Proiectul Salvăm Biserica lui Mihai sau cum putem să fim parte a istoriei
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Festivalul Internațional Wonderpuck 2024 | Teatrul de Păpuși Puck

Festivalul Internațional Wonderpuck 2024 | Teatrul de Păpuși Puck

În ultimul weekend de vacanță (6-8 septembrie 2024), în Piața Unirii, la Muzeul de Artă și pe strada M. Kogălniceanu din Cluj-Napoca vor avea loc spectacole de teatru pentru cei mari și pentru cei mici, concerte, ateliere, artiști pe picioroange și manifestări...

„Noaptea Muzeelor la Sate” | Ediția 2024

„Noaptea Muzeelor la Sate” | Ediția 2024

„Noaptea Muzeelor la Sate, este un important eveniment dedicat tradiției și obiceiurilor rurale.  Anul acesta, noaptea care pune în lumină frumusețea satului autentic românesc, este organizată în data de 31 august 2024, iar în județul Cluj, trei muzee își deschid larg...