(video) „Hristos – cel mai bun prieten”. Conferința ITO 2022 susținută de Mihai Neșu și Arhim. Teofil Tia

de | aug. 28, 2022

Mihai Neșu a conferențiat sâmbătă, 27 august 2022, la Cluj-Napoca, în cadrul Întâlnirii tinerilor ortodocși din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Tema întâlnirii a fost „Hristos – cel mai bun prieten”.

Conferința a avut loc de la ora ora 10:30, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și a tinerilor participanți la ITO Cluj-Napoca.
Moderator a fost părintele Arhim. Prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiul Cluj-Napoca.

Mihai Neșu a împărtășit celor prezenți povestea sa de viață. El a amintit de accidentarea din 2011, despre greutățile prin care a trecut după accident și cât de greu i-a fost să accepte faptul că a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Toate aceste etape prin care a trecut l-au făcut să se apropie de Dumnezeu.

Prin activitățile umanitare pe care le practică, Mihai Neșu încearcă să nu mai simtă greutatea propriei sale suferințe. Astfel, a amintit și de fundația care-i poartă numele și care vine în sprijinul copiiilor cu dizabilități. Pentru a sprijini activitățile fundației, Mitropolia Clujului a donat, cu această ocazie, suma de 5.000 de euro.
Mesajul său pentru tineri a fost acela că ei trebuie să fie vrednici de prietenia cu Hristos, amintind totodată că sunt binecuvântați pentru că sunt ortodocși.

La finalul conferinței, Mihai Neșu a fost distins de Părintele Mitropolit Andrei cu Ordinul „Mihai Vodă”.

Mai multe fotografii AICI.

Autor: Andreea Pâgleșan
Video: Cătălin Onicaș
Foto: Marius Romilă și Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Lunca Ilvei

Binecuvântare arhierească în Parohia Lunca Ilvei

La sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, vineri, 10 mai 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Lunca Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul...

Hramul de vară al Mănăstirii Escu

Hramul de vară al Mănăstirii Escu

În ziua pomenirii Aducerii moastelor Sfantului Ierarh Nicolae la Bari, joi, 9 mai 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat...

PS Benedict Bistrițeanul, la Simpozionul „Stăniloae” de la Iași

PS Benedict Bistrițeanul, la Simpozionul „Stăniloae” de la Iași

Simpozionul internațional „Dumitru Stăniloae” de la Iași va reuni, în perioada 15-17 mai, numeroși teologi și specialiști în comunicare. Tema ediției de anul acesta, intitulată Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului… Cuvânt, comunicare, terapie”, are ca scop...