Ziua Internațională a Tineretului Ortodox: Tinerii conferă dinamism Bisericii

de Documentare

De Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, marcată anual în data de 2 februarie, amintim un mesaj recent al Părintelui Patriarh Daniel, care spunea că prezența tinerilor în Biserică trebuie să fie activă și plină de dinamism. Amintim și câteva exemple de acțiuni în slujba aproapelui făcute de organizații ale tinerilor din Biserica Ortodoxă Română.

Anul trecut, la Gala voluntarilor „Tineri în acțiune!”, Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre implicarea tinerilor ortodocși în acțiunile filantropice ale Bisericii sau în inițiative proprii de ajutorare a aproapelui.

Preafericirea Sa a citat din prima sa epistolă sobornicească a Sf. Ioan, care spune: „Fiii mei, să nu iubim cu vorba, numai cu gura, ci cu fapta şi cu adevărul” (1 Ioan 3, 18) și chemarea Sf. Petru la slujirea aproapelui: „După darul pe care l-a primit fiecare, slujiți unii altora, ca niște buni iconomi ai harului celui de multe feluri ai lui Dumnezeu” (1 Petru 4, 10).

„Iată, dragi tineri, că iubirea față de aproapele nu trebuie să rămână doar la nivel declarativ, ea trebuie materializată în ajutorarea asumată și responsabilă a celui aflat în nevoie. Aşadar, devenim membri activi și responsabili ai Bisericii, prin iubire milostivă față de aproapele”, a transmis Patriarhul României.

Organizațiile studenților ortodocși se implică în numeroase astfel de proiecte filantropice.


Marcată anual în 2 februarie, Ziua Internațională a Tineretului Ortodox a fost instituită în iunie 1992, în cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a Syndesmos – Organizația Mondială a Tineretului Ortodox.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Documentare
Efectele Aghesmei Mari şi întrebuinţarea ei

Efectele Aghesmei Mari şi întrebuinţarea ei

Cuvântul agheasmă în limba greacă înseamnă apă sfințită. După importanţa şi modul ei de întrebuinţare, agheasma este de două feluri: Agheasmă Mare şi Agheasmă Mică. În Biserica Ortodoxă, în ajunul şi în ziua sărbătorii Botezului Domnu­lui (5 şi 6 ianuarie), se...

Viața Arhimandritului Cleopa Ilie

Viața Arhimandritului Cleopa Ilie

Părintele Cleopa Ilie a fost unul dintre marii duhovnici ai Moldovei, care, mânat de dorința de a face bine, și-a dedicat întreaga viață rugăciunii și pocăinței, ajutând și pe alții să dobândească harul primit de la Dumnezeu. Părintele Patriarh Daniel l-a numit „dar...

ARHIEPISCOPUL JUSTINIAN CHIRA (28 mai 1921 – 30 octombrie 2016)

ARHIEPISCOPUL JUSTINIAN CHIRA (28 mai 1921 – 30 octombrie 2016)

Înaltpreasfinția Sa, JUSTINIAN CHIRA, vrednicul de pomenire Arhiepiscop al Maramureșului şi Sătmarului, a fost fiul unei familii de gospodari harnici și credincioși din satul Plopiș, având ca părinți pe Ilie Chira (1871-1937) și Maria Chira, născută Puț (1884-1949)....