Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Crairât

de | iun. 17, 2023

Sâmbătă, 17 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din localitatea Crairât, județul Cluj, cu prilejul binecuvântării capelei mortuare.

De la ora 10:00, în biserica parohială cu hramul „Buna Vestire”, Mitropolitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, preotul paroh Mihail Crișan, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala preoților din Protopopiatul Turda, dirijată de preotul Sorin Dindelegan.

După oficierea Liturghiei, Mitropolitul Clujului a sfințit noua capelă mortuară din localitate, ridicată cu sprijinul Primăriei Ploscoș, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Crairât.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Mihail Crișan. Primarului comunei Ploscoș, Aurel Truță, i-a acordat Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar viceprimarului Adi Gheorghe Adrian, Consiliului Local Ploscoș și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Scurt istoric

Biserica „Buna Vestire” din Crairât a fost construită în anul 1937, fiind finalizată abia în anul 1975, când a fost sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu. La data de 20 august 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate în ultimii ani la interiorul și exteriorul bisericii.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Turda

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul de vară al Mănăstirii Escu

Hramul de vară al Mănăstirii Escu

În ziua pomenirii Aducerii moastelor Sfantului Ierarh Nicolae la Bari, joi, 9 mai 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat...

PS Benedict Bistrițeanul, la Simpozionul „Stăniloae” de la Iași

PS Benedict Bistrițeanul, la Simpozionul „Stăniloae” de la Iași

Simpozionul internațional „Dumitru Stăniloae” de la Iași va reuni, în perioada 15-17 mai, numeroși teologi și specialiști în comunicare. Tema ediției de anul acesta, intitulată Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului… Cuvânt, comunicare, terapie”, are ca scop...