Expoziția caritabilă de icoane „Mâini pentru îngeri”, accesibilă și virtual

de | oct. 12, 2024

Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj, în colaborare cu Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români – Filiala Cluj-Napoca (ASCOR Cluj-Napoca), organizează expoziția caritabilă de artă sacră „Mâini pentru îngeri”, dedicată strângerii de fonduri pentru construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din Sânnicoară. Acest centru, primul de acest fel din România, va oferi gratuit îngrijiri complexe copiilor cu boli cronice progresive.

Expoziția, ce cuprinde peste 90 de lucrări de artă sacră realizate de aproximativ 60 de iconari din întreaga țară, este găzduită de Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, în perioada 10-17 octombrie 2024. Vernisajul, desfășurat pe 11 octombrie, a reunit personalități culturale și religioase importante, inclusiv Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

Pentru cei care nu pot vizita fizic această expoziție, organizatorii cu sprijinul Radio Renașterea o oportunitate unică de a explora lucrările și mesajele lor spirituale printr-o expoziție virtuală. Accesibilă online prin intermediul site-ului Radio Renașterea, această platformă le permite iubitorilor de artă sacră să admire lucrările iconarilor și să contribuie la cauza nobilă din orice colț al lumii.


Fondurile strânse din vânzarea lucrărilor vor fi direcționate către sprijinirea construirii Centrului „Sfântul Hristofor”, un proiect esențial al Arhiepiscopiei Clujului, care va asista gratuit copii afectați de boli grave.

Cei care doresc să sprijine acest proiect, o pot face donând în conturile Asociației „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, asociație care se ocupă de Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca și de construirea viitorului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”.

Conturile puse la dispoziției sunt următoarele:

Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj

Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105

Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Prin SMS, la numărul 8845, cu textul JOY, înseamnă 2 EURO donați lunar pentru construirea acestui spital.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Bârla, cu filia Sântioana

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Bârla, cu filia Sântioana

Sâmbătă, 19 octombrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat credincioșii din Bârla și Sântioana, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii...