A XIV-a ediţie a Pelerinajului Tinerilor pe Jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula

de | apr. 5, 2024

„Pelerinajul Tinerilor pe Jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula”,  organizat în fiecare primăvară în cinstea Maicii Domnului, va avea loc sâmbătă, 20 aprile 2024. Locul de plecare în pelerinaj, satul Iclod, a fost ales în memoria preotului Luca din Iclod, cel care a pictat Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula.

Evenimentul, aflat la a XIV-a ediţie, are loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, și este organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului şi Asociaţiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, la care se adaugă Asociația „Prietenii Bisericii Studenților din Cluj- Napoca”, Colegiul Ortodox „Mitropolit Nicolae Colan” – Cluj, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, A.T.C.OR. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej și Beclean.

Alături de tineri și-a anunțat prezența și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Pelerinajul presupune parcurgerea pe jos a aproximativ 18 km, de la Iclod până la Mănăstirea Nicula, în a cincea săptămână din Postul Paștilor. Doritorii pot participa la acest pelerinaj și cu bicicleta. Aceștia vor parcurge 47 km, de la Cluj-Napoca la Mănăstirea Nicula.

Manifestarea va debuta sâmbătă, 20 aprilie, la ora 10.30, la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, unde se va oficia un Te-Deum. O parte dintre tinerii participanți vor porni pe bicicletă, iar alții se vor urca în autocarele care îi vor duce până la Iclod. De aici pelerinajul va fi exclusiv pe jos.

O primă oprire va avea loc la Biserica „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Gherla unde li se vor alătura Asociaţiile Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla, Dej și Beclean.

A doua oprire va fi la Memorialul Gherla, acolo unde se va săvârși o slujbă de pomenire a celor ce au pătimit în temnițele comuniste.

Ultimii 6 km, până la mănăstirea Nicula, vor fi parcurși în cântece religioase și rugăciuni, iar, odată ajunși, pelerinii se vor închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, vor participa la Slujba Vecerniei Mari cu Litie, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul și se vor întoarce cu autocarul la Cluj-Napoca.

Mai multe informații puteți afla de AICI.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...