Arhiepiscopia Clujului invită copiii și părinții să sărbătorească împreună Ziua Copilului

de | mai 31, 2022

De Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 1 iunie 2022, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează un eveniment cultural-artistic dedicat copiilor, intitulat „Sărbătoarea Copilăriei la Muzeul Mitropoliei”.

Manifestarea va avea loc începând cu ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Vor susține un program artistic preșcolari și școlari de la următoarele instituții de învățământ din municipiul Cluj-Napoca: Grădinița „Sfântul Stelian”, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” și Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”. Spectacolul va fi prezentat de actrița Doina Dejica, realizatoarea emisiunii „Păhărelul cu Nectar” de la Radio Renașterea, cunoscută în rândul copiilor drept „Daria”, cea care le spune povești.

Seara va fi încununată de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care le va oferi daruri tuturor copiilor prezenți.

„Evenimentul evidențiază grija pe care Biserica o are față de copii și este un bun prilej de a împărtăși bucuria copilăriei unii cu ceilalți, iar pe de altă parte este o invitație adresată copiilor și părinților de a vizita spațiul expozițional al Muzeului Mitropoliei Clujului și de a descoperi adevăratele comori de artă sacră și de carte veche românească”, a spus pr. Cornel Coprean, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Arhiepiscopia Clujului invită copiii și părinții să sărbătorească împreună Ziua Copilului

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...