Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul împlinește 50 de ani

de | ian. 13, 2024

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, împlinește sâmbătă 50 de ani.

Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul s-a născut în 13 ianuarie 1974 în localitatea Rohia, județul Maramureș, din părinții Augustin și Anastasia, primind la Botez numele Cristian-Simion.

Tuns în monahism la Mănăstirea Rohia în 1994, la vârsta de 20 de ani, urmează cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea pe care la absolvă în anul 2000.

În anul 2005 este hirotesit arhimandrit. Începând cu 1 februarie 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

În 2007 este numit stareț al Mănăstirii Scărișoara Nouă și își susține teza de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic.

Un an mai târziu, în 24 mai 2018 a fost ales Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

A fost hirotonit în 24 iunie 2018 la Mănăstorea Scărişoara Nouă.

Sursa: basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Se împlinesc 15 ani de la trecerea la Domnul a pr. Ioan Iovan

Se împlinesc 15 ani de la trecerea la Domnul a pr. Ioan Iovan

În data de 17 mai se împlinesc 15 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arhimandrit Ioan Iovan, duhovnicul Mănăstirii Recea din județul Mureș și mărturisitor al Ortodoxiei în închisorile comuniste. S-a născut în familia preotului Gavril și al preotesei Maria Iovan...

101 ani de la inaugurarea Mormântului Eroului Necunoscut

101 ani de la inaugurarea Mormântului Eroului Necunoscut

Vineri se împlinesc 101 ani de când România a inaugurat un monument omagial simbolic, Mormântul Eroului Necunoscut. Acesta reprezintă recunoștința poporului român față de cei care și-au dat viața pentru apărarea țării în Primul Război Mondial, făcând posibilă crearea...

17 mai: Ziua internațională a telefonului copilului

17 mai: Ziua internațională a telefonului copilului

Ziua internațională a telefonului copilului (International Child Helpline Day) este serbată anual în data de 17 mai. Stabilită în anul 2003 de alianța internațională Child Helpline Interhational (CHI), ziua sărbătorește activitatea liniilor telefonice care oferă...

16 mai: Ziua internațională a conviețuirii pașnice

16 mai: Ziua internațională a conviețuirii pașnice

În data de 16 mai celebrăm Ziua internațională a conviețuirii pașnice. Ziua a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite în 2017, prin adoptarea rezoluției 73/160. „Ziua își propune să susțină dorința de a trăi și de a acționa împreună, uniți în diferențe și...