Arhim. Dumitru Cobzaru, la sărbătoarea Bazei 4 Logistică „Transilvania”, Garnizoana Dej

de | oct. 12, 2017 | Actualitatea religioasă

Baza 4 Logistică „Transilvania” din Dej a împlinit astăzi 15 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, militarii din garnizoana Dej au organizat o serie de manifestări menite să celebreze cei 15 ani de activitate.

Manifestările au debutat la ora 10:00 cu intonarea imnului și dezvelirea unei plăci comemorative. De la ora 10:30, arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului a oficiat  pe platoul unității militare din Dej o slujbă de mulțumire, urmată de realizarea dispozitivului, prezentarea onorului Arhim. Dumitru Cobzaru, la sărbătoarea Bazei 4 Logistică „Transilvania”, Garnizoana Dejși a raportului.

A urmat apoi  cuvântul de deschidere al comandantului bazei colonel dr. Nelu Gabriel Boțog, prezentarea alocuțiunilor și defilarea comandamentului. Cu această ocazie a avut loc și predarea comenzii către un ofițer locțiitor până la împuternicirea unui nou commandant.

Invitaţii prezenţi, oficialităţi locale și județene,  cadre militare în rezervă și jurnaliști, au vizitat standurile cu tehnică militară după care au luat parte la dineul festiv, a transmis pentru Radio Renașterea protopopul de Dej, părintele Ionuț Buftea.

În cadrul manifestărilor au participat şi câţiva copii din Gherla. Aceştia au fost îmbrăcaţi în haine de soldat şi au fost primiţi cu ropote de aplauze de cei aflaţi pe platoul Bazei 4 Logistică „Transilvania”.

Baza 4 Logistică „Transilvania” a fost înfiinţată pe 15 octombrie 2002, iar în 2009 a primit Drapelul de Luptă. Rolul bazei de la Dej este cel de a asigura instruirea pentru mențiunea și dezvoltarea nivelului de operaționalizare a comandamentului și unităților subordonate, iar în situații de criză și război, completarea cu personal și tehnică a structurilor ordonate.

Ultimele articole

Memoria spațiului sacru

Memoria spațiului sacru

Într-o conferință pe care a prezentat-o în 1951, Martin Heidegger spunea: „Muritorii locuiesc în măsura în care salvează pământul. Salvarea nu smulge doar dintr-un pericol. A salva înseamnă propriu-zis, a eliberat ceva întru esența sa proprie. A salva pământul este...

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...