Arhim. Dumitru Cobzaru, la sărbătoarea Bazei 4 Logistică „Transilvania”, Garnizoana Dej

de | oct. 12, 2017

Baza 4 Logistică „Transilvania” din Dej a împlinit astăzi 15 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, militarii din garnizoana Dej au organizat o serie de manifestări menite să celebreze cei 15 ani de activitate.

Manifestările au debutat la ora 10:00 cu intonarea imnului și dezvelirea unei plăci comemorative. De la ora 10:30, arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului a oficiat  pe platoul unității militare din Dej o slujbă de mulțumire, urmată de realizarea dispozitivului, prezentarea onorului Arhim. Dumitru Cobzaru, la sărbătoarea Bazei 4 Logistică „Transilvania”, Garnizoana Dejși a raportului.

A urmat apoi  cuvântul de deschidere al comandantului bazei colonel dr. Nelu Gabriel Boțog, prezentarea alocuțiunilor și defilarea comandamentului. Cu această ocazie a avut loc și predarea comenzii către un ofițer locțiitor până la împuternicirea unui nou commandant.

Invitaţii prezenţi, oficialităţi locale și județene,  cadre militare în rezervă și jurnaliști, au vizitat standurile cu tehnică militară după care au luat parte la dineul festiv, a transmis pentru Radio Renașterea protopopul de Dej, părintele Ionuț Buftea.

În cadrul manifestărilor au participat şi câţiva copii din Gherla. Aceştia au fost îmbrăcaţi în haine de soldat şi au fost primiţi cu ropote de aplauze de cei aflaţi pe platoul Bazei 4 Logistică „Transilvania”.

Baza 4 Logistică „Transilvania” a fost înfiinţată pe 15 octombrie 2002, iar în 2009 a primit Drapelul de Luptă. Rolul bazei de la Dej este cel de a asigura instruirea pentru mențiunea și dezvoltarea nivelului de operaționalizare a comandamentului și unităților subordonate, iar în situații de criză și război, completarea cu personal și tehnică a structurilor ordonate.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...