Într-o postare a Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse există câteva date statistice privind consumul de droguri în România. Cifrele oficiale indică 1,2 milioane de consumatori ocazionali sau dependenți la nivel național, însă în realitate numărul acestora este mult mai mare. Peste 16% dintre tineri au consumat măcar o dată droguri sau consumă ocazional. În Capitală, unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată stupefiante.
A vorbi despre droguri şi despre consumul lor poate fi dificil. Te poţi simţi jenat, pentru că nu ştii prea multe despre acestea. Poţi simţi că nu eşti destul de încrezător de a putea influenţa cealaltă persoană. Nu trebuie să fii singur, poţi obţine informaţii şi sprijin.
Cât de extins e flagelul consumurilor de droguri, care sunt pericolele în ceea ce îi privește pe tineri, despre siguranța persoanei, despre prevenirea traficului şi consumului de droguri şi a altor substane care provoacă dependență și cum oameni implicati în lupta împotriva consumului acestor substanțe, fac informări preventive în școli, am vorbit cu dna RALUCA BREHAR, reprezentant pentru Județul Cluj al Asociația Europeană pentru Siguranță și Antidrog.
