A doua șansă
Asociaţia Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihic

<span style='color:#B00000  ;font-size:14px;'>A doua șansă</span> <br> Asociaţia Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihic</p>

În cadrul emisiunii, împreună cu invitata Andreea Bularda, vă prezentăm Asociaţia Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihic.

În urmă cu peste 20 ani, membrii Fundaţiei Beclean, aproape toţi cu o lungă activitate profesională în institutii psihiatrice din sudul Germaniei, au călătorit în România, cu scopul de a sprijini psihiatria comunitară prin: incluziunea bolnavilor psihici în comunitate, servicii sociale ambulatorii, lupta împotriva discriminării, apărarea drepturilor juridice ale pacienţilor la internare, etc.

Priorităţile ascociației au fost la început: aprovizionarea cu hrană, realizarea mijloacelor de asigurare pentru apă potabilă, pentru duş şi spălarea hainelor, construirea de instalaţii sanitare, canalizare, etc.

Pasul următor a reprezentat şcolarizarea personalului, initierea de activităţi cotidiene structurate şi de terapie ocupaţională pentru pacienţi. Aşa au fost înfiinţate mici celule de promovare a sănătăţii.

Președintele fundației este domnul Paul-Otto Schmidt-Michel.

 

Autor

Articole pe aceeași temă

Distribuie