Atelier de icoane pe sticlă în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Telciu

de | aug. 28, 2021 | Actualitatea religioasă

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Telciu a organizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic din localitate un atelier de pictură pe sticlă. Lucrările s-au desfășurat pe parcursul lunii august și au fost coordonate de domnișoara Ana Platon, doctor în teologie și specialist în artă sacră.

Atelierul a fost dedicat tinerilor din parohie, cu vârste între 6 și 17 ani. Atelierele au avut loc de două ori pe săptămână, respectiv în fiecare miercuri și sâmbătă de la ora 10.00 și au fost precedate de o rugăciune rostită în biserica parohiei. Spațiul de lucru a fost pus la dispoziție de conducerea școlii.

Scopul proiectului a fost acela de a-i familiariza pe tineri cu teologia și arta icoanei.

Cei 20 de participanți s-au arătat foarte interesați, atât de însemnătatea icoanei în cultul creștin ortodox, cât și de tehnica picturii pe sticlă după cunoscutul stil Nicula. Parohia noastră a achiziționat și a pus la dispoziția participanților toate materialele necesare desfășurării activității, iar domnișoara Ana Platon a coordonat în calitate de specialist și în mod voluntar toate lucrările atelierului, a declarat preotul paroh, pr. Anton-Viorel Pop.

După finalizarea lucrărilor atelierului de pictură, în data de 22 august, la finalul Sfintei Liturghii, preoții parohiei, pr. Ioan Dănuț Părăscan și pr. Anton-Viorel Pop, au făcut rugăciune de sfințire a icoanelor, iar domnișoara Platon a mulțumit tuturor celor implicați și a oferit elevilor câte o diplomă de participare.

De asemenea, fiecare cursant al acestui atelier a luat acasă icoana pe care a pictat-o pentru a o păstra cu evlavie și pentru a-i fi călăuză în rugăciune.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...