Atelier de icoane pe sticlă în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Telciu

de | aug. 28, 2021 | Actualitatea religioasă

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Telciu a organizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic din localitate un atelier de pictură pe sticlă. Lucrările s-au desfășurat pe parcursul lunii august și au fost coordonate de domnișoara Ana Platon, doctor în teologie și specialist în artă sacră.

Atelierul a fost dedicat tinerilor din parohie, cu vârste între 6 și 17 ani. Atelierele au avut loc de două ori pe săptămână, respectiv în fiecare miercuri și sâmbătă de la ora 10.00 și au fost precedate de o rugăciune rostită în biserica parohiei. Spațiul de lucru a fost pus la dispoziție de conducerea școlii.

Scopul proiectului a fost acela de a-i familiariza pe tineri cu teologia și arta icoanei.

Cei 20 de participanți s-au arătat foarte interesați, atât de însemnătatea icoanei în cultul creștin ortodox, cât și de tehnica picturii pe sticlă după cunoscutul stil Nicula. Parohia noastră a achiziționat și a pus la dispoziția participanților toate materialele necesare desfășurării activității, iar domnișoara Ana Platon a coordonat în calitate de specialist și în mod voluntar toate lucrările atelierului, a declarat preotul paroh, pr. Anton-Viorel Pop.

După finalizarea lucrărilor atelierului de pictură, în data de 22 august, la finalul Sfintei Liturghii, preoții parohiei, pr. Ioan Dănuț Părăscan și pr. Anton-Viorel Pop, au făcut rugăciune de sfințire a icoanelor, iar domnișoara Platon a mulțumit tuturor celor implicați și a oferit elevilor câte o diplomă de participare.

De asemenea, fiecare cursant al acestui atelier a luat acasă icoana pe care a pictat-o pentru a o păstra cu evlavie și pentru a-i fi călăuză în rugăciune.

Ultimele articole

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Date deschise în transportul public din Cluj-Napoca prin lansarea unui portal de Open Data, într-o colaborare cu tranzy.ai - platforma pentru digitalizarea mobilitӑţii urbane Compania de Transport Public Cluj-Napoca, alӑturi de Primӑria şi Consiliu Local Cluj-Napoca,...

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul...

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea parohială din Poiana Ilvei, județul...