Atelier de teatru religios, în parohia Sita

de | dec. 31, 2015 | Activități parohiale

Un spectacol de Crăciun, pe baza textelor „Vicleim” de Mircea Vulcănescu și „Colindă, Colindă” de Valeriu Anania s-a desfășurat miercuri, 30 decembrie, în parohia Sita, situată pe Valea Țibleșului.

Inițiativa a aparținut preotului paroh Tudor Daneș, iar actorii au fost copiii din localitate, din clasele V-VIII. Spectatori le-au copii din parohiile învecinate, Spermezeu, Dumbrăvița și Hălmăsău, însoțiți de preoții parohi. După spectacol, cu toții au luat parte la un atelier de improvizație. Împărțiți pe grupe, a tras la sorți o pildă evanghelică pe care au pus-o apoi în scenă, informează corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Beclean, părintele Alin Pop. La final, tinerii din parohiile învecinate i-au colindat pe cei din Sita, fiind răsplătiți cu dulciuri și sucuri.

„După atelierul de icoane pe sticlă de la Hălmăsău și cel de teatru desfășurat acum la Sita, copiii de pe Valea Țibleșului așteaptă cu nerăbdare întâlnirile pe care fiecare parohie le pregătește pentru ei. Învață în acest fel să creeze împreună și să împărtășească bucuria cu ceilalți”, a adăugat părintele Alin Pop.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...