Simona Vlasa în dialog cu profesorii Doina și Ilie Rad, despre cartea „O calatorie la capatul lumii”

de | aug. 16, 2019

Dragi prieteni, suntem în plin sezon estival, e vremea concediilor și a vacanțelor, vremea marilor aventuri și a marilor călătorii, uneori, visate, imaginate, alteori, programate și mult așteptate!
A fi călător de vocație, înseamnă să ai curajul de a ieși din spațiile comune,  confortabile, lejere, călduțe, pentru a păși în necunoscut, pentru a te dărui unui tărâm enigmatic, fie și măcar pentru un interval limitat de timp, pentru a  înțelege lumi ce nu sunt ale tale și istorii pe care nu le-ai trăit.
Și totuși, necunoscutul prinde contur, chipurile oamenilor sunt nespus de familiare, iar mersul istoriei devine atât de comun, încât, ai senzația că ești tu însuți parte integrantă a acelei lumi pe care tocmai o descoperi!  Ei bine, aventura, de-abia de aici, începe!
Cartea „O călătorie la capătul lumii”,  scrisă la patru mâini de D-na profesoară Doina Rad și de Dl. Profesor Ilie Rad, cu impresii din călătoria făcută la începutul acestui an în Chile, vorbește, pe larg, despre aceste lucruri, atât de interesante și fascinante. Mai mult, ne oferă prilejul să intrăm în universul poeziei lui Pablo Neruda, dar și în atmosfera realistă a romanelor celebrei scriitoare, Isabel Allende. Accentele dramatice ale loviturii de stat din 11 septembrie 1973, schimbările politice de atunci și evocarea personalității fostului președinte al Republicii Chile, Salvador Allende, toate acestea, ne duc cu gândul la al nostru însîngerat decembrie, 1989…Paradoxal, capătul lumii e centrul lumii și centrul lumii e capătul lumii, paradoxal, e vorba despre fiecare dintre noi, indiferent de geografii și distanțe, pivindu-ne atent, în oglinzi paralele…E, dacă vreți, metafora lumii, atât cât o putem noi descifra și înțelege!
Dacă, prin ceea ce am spus (scris) până acum, v-am stârnit curiozitatea, vă invit, cu drag, pe frecvențele Radio Renașterea, 91 FM la Cluj, 102 FM la Bistrița și 99,1 FM la Huedin, mâine de la ora 14, să ascultați un amplu interviu,  pe marginea cărții „O călătorie la capătul lumii”, realizat cu cei doi autori, călători de vocație, profesori și oameni dragi sufletului meu, Doina și Ilie Rad.
Interviul va putea fi ascultat și online, pe adresa www.radiorenasterea.ro.
Vă așteptăm cu bucurie! 🙂

Interviul săptămânii
Interviul săptămânii
Simona Vlasa în dialog cu profesorii Doina și Ilie Rad, despre cartea „O calatorie la capatul lumii”
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face este să fim aproape de semenii nostri, încercând mereu să facem lumea mai bună, iar un exemplu în acest sens este Asociația Mundia. Am avut reala bucurie de a vorbi cu dna Anca Rus, coordonatorul...