Binecuvântare arhierească și sfințire de capelă mortuară în Parohia Galații Bistriței

de | oct. 9, 2021

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 9 octombrie 2021, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galații Bistriței, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul prăznuirii, în avans, a hramului bisericii parohiale și a sfințirii capelei mortuare din localitate.

De la ora 10:00, în biserica parohială, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale și județene. Din sobor au făcut parte: protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican, protopopul de Huedin, preotul Dan Ionuț Lupuțan, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Marian Bulbuc, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură.

 

În cadrul slujbei, PS Episcop Benedict s-a rugat pentru odihna sufletului Preasfințitului Părinte Vasile Flueraș (Someșanul), Episcop Emerit și fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în perioada 1998-2019. De asemenea, a hirotonit întru diacon pe teologul Emanuel Sălăjan. Acesta urmează să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Sita, din Protopopiatul Beclean.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Marian Bulbuc. Primarul comunei Galații Bistriței, Vasile Vermeșan, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă”, iar fostul primar, Vasile Găurean, a primit  Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a binecuvântat capela mortuară din localitate, ridicată cu sprijinul credincioșilor și al Primăriei Comunei Galații Bistriței.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...