Bucură-te, floare-Fecioară Marie, plină de dar…

de | mart. 21, 2023

Bucură-te, floare-Fecioară Marie, plină de dar… Aflându-ne întru bucuria și binecuvântarea praznicului începutului mântuirii noastre, vă invităm la o lirică Bună Vestire, așa cum o cântă, în gingășia versului lor, poeți iubitori ai împlinirii făgăduinței dumnezeiești.

Lucian Blaga, poetul minunării, subliniază mirarea Mamei înaintea copleșitoarei minuni. În duioșia maternă a poemului Bună-Vestire, Tudor Arghezi face să transpară dulcea durere a celor dintâi clipe ale Maicii lui Dumnezeu, freamătul îndrăgostit-nedumerit înaintea prezenței Fiului în ființa sa.Vasile Voiculescu, poetul isihast,îi aduce Laudă Maicii Domnului în albul pur, în suava adiere, în mireasma Bunei Vestiri. Sandu Tudor, un alt isihast, rodește, la rându-i, un acatist-poem închinat marii taine.Din sfială duioasă, din iubire, din credință, din uimire-minunare Valeriu Anania țese scena vestirii celei de taină și lumină. În sfârșit, cuvintele Maicii Teodosia (Zorica Lațcu) înfățișează cu delicatețe marea veste a Maicii Domnului, cea plină de har.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Bucură-te, floare-Fecioară Marie, plină de dar...
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...