Bucuria de a fi copil – “Uniți în diversitate”, la Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița

de | mai 10, 2017 | Activități parohiale

Un grup de copii și tineri ai parohiei ortodoxe „Sfânta Treime”  din Bistrița a participat la sfârșitul săptămânii trecute la o întâlnire dedicată Zilei Europei, sărbătorind astfel în avans acest eveniment plin de semnificații.

Având în mijlocul lor un dedicat profesor de istorie, Florina Codorean, copiii s-au familiarizat cu diverse informații privind componența Uniunii Europene, beneficiile de a fi membru, simbolurile și obiectivele sale, punându-se accent pe ideea de a se păstra identitatea și credința și de a aprecia diversitatea. Povestea celor trei fluturi, expusă de Oana Hognogi a fost o foarte bună exemplificare a nevoii de solidaritate și de evitare a discriminării. Pentru a sărbători diversitatea, atelierele practice au constat în învățarea și interpretarea imnului Europei, realizarea de steaguri în miniatură a statelor membre, cântece la chitară și jocuride exterior.

„Cu speranța că fiecare dintre cei prezenți a învățat să aprecieze importanța solidărității și a egalității, ne dorim ca aceste întâlniri să fie puncte de plecare pentru ca cei mici să-și păstreze credința și să se implice în comunitate pentru a-i ajuta pe cei din jur”, a declarat părintele paroh Tudor Mudure.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...