Un grup de copii și tineri ai parohiei ortodoxe „Sfânta Treime”  din Bistrița a participat la sfârșitul săptămânii trecute la o întâlnire dedicată Zilei Europei, sărbătorind astfel în avans acest eveniment plin de semnificații.

Având în mijlocul lor un dedicat profesor de istorie, Florina Codorean, copiii s-au familiarizat cu diverse informații privind componența Uniunii Europene, beneficiile de a fi membru, simbolurile și obiectivele sale, punându-se accent pe ideea de a se păstra identitatea și credința și de a aprecia diversitatea. Povestea celor trei fluturi, expusă de Oana Hognogi a fost o foarte bună exemplificare a nevoii de solidaritate și de evitare a discriminării. Pentru a sărbători diversitatea, atelierele practice au constat în învățarea și interpretarea imnului Europei, realizarea de steaguri în miniatură a statelor membre, cântece la chitară și jocuride exterior.

„Cu speranța că fiecare dintre cei prezenți a învățat să aprecieze importanța solidărității și a egalității, ne dorim ca aceste întâlniri să fie puncte de plecare pentru ca cei mici să-și păstreze credința și să se implice în comunitate pentru a-i ajuta pe cei din jur”, a declarat părintele paroh Tudor Mudure.