Bucuria de a fi copil – “Uniți în diversitate”, la Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița

de | mai 10, 2017 | Activități parohiale

Un grup de copii și tineri ai parohiei ortodoxe „Sfânta Treime”  din Bistrița a participat la sfârșitul săptămânii trecute la o întâlnire dedicată Zilei Europei, sărbătorind astfel în avans acest eveniment plin de semnificații.

Având în mijlocul lor un dedicat profesor de istorie, Florina Codorean, copiii s-au familiarizat cu diverse informații privind componența Uniunii Europene, beneficiile de a fi membru, simbolurile și obiectivele sale, punându-se accent pe ideea de a se păstra identitatea și credința și de a aprecia diversitatea. Povestea celor trei fluturi, expusă de Oana Hognogi a fost o foarte bună exemplificare a nevoii de solidaritate și de evitare a discriminării. Pentru a sărbători diversitatea, atelierele practice au constat în învățarea și interpretarea imnului Europei, realizarea de steaguri în miniatură a statelor membre, cântece la chitară și jocuride exterior.

„Cu speranța că fiecare dintre cei prezenți a învățat să aprecieze importanța solidărității și a egalității, ne dorim ca aceste întâlniri să fie puncte de plecare pentru ca cei mici să-și păstreze credința și să se implice în comunitate pentru a-i ajuta pe cei din jur”, a declarat părintele paroh Tudor Mudure.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...