Bucurie duhovnicească în parohia clujeană „Pogorârea Sfântului Duh”

de | nov. 15, 2016

Sute de clujeni au participat în duminica a 25-a după Rusalii la Sfânta Liturghie, oficiată în parohia ,,Pogorarea Sfântului Duh” din cartierul Grigorescu, de părintele exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii au trăit o zi de bucurie și emoție pentru faptul că părintele a venit pentru prima dată în parohie, după câțiva ani. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei împreună cu tânărul teolog Mihnea Ștef. La finalul Sfintei Liturghii, părintele exarh a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța milosteniei așa cum găsim în pericopa evanghelică a samarineanului milostiv: ,,Samarinean milostiv ne dorim să fim fiecare dintre noi și am dori și pentru noi să se găsească atunci când este cazul un asemenea om”.

În finalul cuvântului de învățătură părintele a mulțumit părinților Varga și părintelui Adrian Medan care l-au invitat. Părintele paroh Marius Varga a mulțumit, la rândul său, pentru binecuvântarea credincioșilor și împreuna slujire și i-a trasmis o nouă invitație părintelui, a transmis pentru Radio Renasterea, reprezentantul de tineret al parohiei Mihnea Ștef.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...