Bucurie duhovnicească în parohia clujeană „Pogorârea Sfântului Duh”

de | nov. 15, 2016 | Activități parohiale

Sute de clujeni au participat în duminica a 25-a după Rusalii la Sfânta Liturghie, oficiată în parohia ,,Pogorarea Sfântului Duh” din cartierul Grigorescu, de părintele exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii au trăit o zi de bucurie și emoție pentru faptul că părintele a venit pentru prima dată în parohie, după câțiva ani. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei împreună cu tânărul teolog Mihnea Ștef. La finalul Sfintei Liturghii, părintele exarh a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța milosteniei așa cum găsim în pericopa evanghelică a samarineanului milostiv: ,,Samarinean milostiv ne dorim să fim fiecare dintre noi și am dori și pentru noi să se găsească atunci când este cazul un asemenea om”.

În finalul cuvântului de învățătură părintele a mulțumit părinților Varga și părintelui Adrian Medan care l-au invitat. Părintele paroh Marius Varga a mulțumit, la rândul său, pentru binecuvântarea credincioșilor și împreuna slujire și i-a trasmis o nouă invitație părintelui, a transmis pentru Radio Renasterea, reprezentantul de tineret al parohiei Mihnea Ștef.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...