Cancerul de col uterin, prevenția și depistarea

de | mart. 21, 2022

În calitate de medic și administrator al unui centru de îngrijiri paliative, părintele Bogdan Chiorean ne-a propus o serie de subiecte cu tematică medicală ce vizează în special bolile „la modă”, dacă le putem numi astfel. Ei bine, cancerul e una dintre maladiile întâlnite foarte des în societatea postmodernă. Se manifestă sub o mulțime de forme, are la fel de multe cauze și poate infesta întreg organismul uman.

Ce este, cum se manifestă și cum îl prevenim? Sunt cele mai întâlnite întrebări pe care un medic le aude de la pacienții lui. Astfel, în cadrul acestei ediții a emisiunii „Cultura vieții” ne oprim asupra unei astfel de maladii, cancerul de col uterin. Ne concentrăm atenția mai ales asupra prevenției și depistării precoce.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Cancerul de col uterin, prevenția și depistarea
Cancerul de col uterin, prevenția și depistarea
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 12)

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 12)

Merită să observăm că simplitatea și smerenia fac casă bună, cele două potențându-se reciproc: cu cât omul trăiește o viață mai simplă, cu atât mai ușor îi e fie smerit. Și invers: cu cât omul e mai smerit cu atât îi e mai ușor să ducă o viață simplă. Florenski...