Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

de | apr. 23, 2024

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.

„După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Domnul” (I Tesaloniceni 4,17). La a doua venire a Domnului vor rămâne mulți în viață. Numărul lor nu se poate cunoaște. Prin „împreună cu ei vom fi răpiți în nori” se arată acea transformare de o clipă. Cei suprinși în viață de venirea lui Hristos nu vor mai muri, ci vor fi transformați într-o clipă din starea trecătoare, perisabilă în cea nemuritoare, veșnică. Cei înviați și cei transformați Îl vor întâmpina într-o armonie pe Domnul, în văzduh. Atunci vom intra în comuniunea cu El, marcată de actul final.al existenței, „şi aşa pururea cu Domnul vom fi. Nici vorbă Apostolul Pavel să vorbească de un timp intermediar de 1000 de ani (hiliasm).

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/steliantofana/" target="_self">Pr. Prof. Stelian Tofană</a>

Pr. Prof. Stelian Tofană

Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament”.

Emisiuni recente

Apostol Fapte 9, 32-42 | Cu Apostolul Petru pe urmele Domnului Iisus

Apostol Fapte 9, 32-42 | Cu Apostolul Petru pe urmele Domnului Iisus

Apostolul duminicii de astăzi ne relatează două minuni săvârșite de sfântul Petru față de paraliticul Enea și credincioasa Tavita, în numele și cu ajutorul Domnului Iisus Hristos. Dacă cercetăm cu atenție cuvintele rostite de apostolul Petru, pentru săvârșirea celor...

Conștiința – glasul lui Dumnezeu în om

Conștiința – glasul lui Dumnezeu în om

Vă propun astăzi spre meditație o temă mai sensibilă și anume conștiința. Aceasta este numită de Sfinții Părinți „glasul lui Dumnezeu în om”. Conștiința este vocea lui Dumnezeu în om. Acest cuvânt provine din compușii latini con- și știre-. Astfel, mai bine spus,...