Centrul de Tineret al Episcopiei Europei de Nord va organiza evenimente duhovniceşti şi caritabile în Danemarca (Program)

de | oct. 11, 2023

Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) al Episcopiei Europei de Nord, filiala Vejle-Kolding, va organiza timp de două zile în Regatul Danemarcei mai multe evenimente duhovnicești și caritabile în cinstea Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, unul dintre ocrotitorii eparhiei.

Manifestările vor avea loc în zilele de 3 şi 4 noiembrie, cu participarea Episcopului Macarie.

Vineri, 3 noiembrie, la ora 17:30, în biserica românească „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, Sf. Ier. Nifon al Constanțianei și Sf. Cuv. Macarie cel Mare și Macarie Alexandrinul” vor fi aduse de la Centrul Eparhial racla cu moaştele Sf. Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.

După întâmpinarea sfintelor moaște, Episcopul Europei de Nord va oficia Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 09:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie.

De la ora 13:00, filiala parohială a Centrului de Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) va organiza o serie de manifestări caritabile.

„Activitățile vor avea caracter sportiv și vor consta într-un mini turneu de fotbal în sală, la care vor participa echipe formate din membrii CTSM de pe întreg cuprinsul Regatului Danemarcei şi de la Hamburg, Germania, coordonate de managerul sportiv Marius Nicolae de la Vejle Boldklub”.

„Scopul organizării acestui eveniment este unul eminamente caritabil, fondurile generate cu această ocazie fiind destinate construirii Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice Sfântul Hristofor din Sânnicoară, jud. Cluj”, se precizează pe site-ul eparhial.

La evenimente va participa şi Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, preot paroh la Parohia „Sfântul Gheorghe” – Nou din București, delegatul Patriarhiei Române de a aduce racla cu veşmântul care a acoperit moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Foto credit: Ziarul Lumina

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

În perioada 13-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 6588 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4699 de elevi din mediul urban și 1889 de elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit calendarului de...

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Opera Națională Română Cluj-Napoca are bucuria de a prezenta PREMIERA operei TOSCA, un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim pentru a celebra Anul Puccini în România. Cea mai nouă producție a Operei clujene va...

Românii de pretutindeni sunt invitați de ziua lor la București

Românii de pretutindeni sunt invitați de ziua lor la București

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită românii din afara granițelor la București, pentru o serie de manifestări dedicate lor și desfășurate în perioada 24-26 mai 2024. „Îi așteptăm acasă pe toți cei care își asumă cu mândrie identitatea românească...