Centrul Misionar de Tineret “Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi la ceas aniversar

de | iul. 7, 2018

 

Sâmbătă, 07 iulie 2018, s-au împlinit trei ani de la inaugurarea Centrului Misionar de Tineret “Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi. Cu acest prilej, în biserica din stațiune, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de Pr. Paul Gavriloaie, directorul Centrului de Tineret, și Pr. Mihăiță Mînzat din Parohia Liviu Rebreanu, prezent în tabără. În cadrul slujbei, zeci de tineri s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. La finalul Sfintei Liturghii, în memoria părintelui Ioan Bunea, ocrotitorul spiritual al acestui așezământ, a fost oficiată slujba parastasului.

La sfârșitul slujbei de pomenire, Pr. Paul Gavriloaie le-a vorbit tinerilor prezenți în tabără despre personalitatea Pr. Ioan Bunea. În cuvântul său, acesta a evidențiat că, prin construirea a trei biserici în vremuri grele, părintele Bunea este un model de jertfire de sine pentru Biserică, iar prin preocuparea sa permanentă de a-i catehiza pe tineri, el rămâne un misionar al Evangheliei lui Hristos, demn de urmat.

În cei trei ani de la inaugurare, mii de tineri atât din țară, cât și din străinătate, au trecut pragul Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi. Aici se desfășoară în special tabere, dar și activități dedicate tinerilor sau workshop-uri pentru profesori sau preoți. Tinerii din Sîngeorz-Băi sunt și ei beneficiari ai acestui centru, coordonat de Pr. Paul Gavriloaie.

pr. Cornel Coprean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...