Comemorarea luptătorilor anticomuniști din zona Vlădesei

de | feb. 1, 2020

La Huedin a avut loc vineri, 31 ianuarie, comemorarea luptătorilor anticomuniști din zona Vlădesei a Munților Apuseni.

În prima parte a zilei, în prezența cadrelor didactice și a elevilor de la Liceul Teoretic Octavian Goga  din Huedin, protopopul de Huedin pr. Dan Ionuț Lupuțan, preacuviosul părinte protosinghel  Grigore Benea, starețul mănăstirii şi memorialului dedicat represiunii comuniste de la Gherla și preoții orașului Huedin au săvârșit un parastas pentru luptătorii din zona Vlădesei a Munților Apuseni, la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din orașul Huedin, care a fost resfințit cu această ocazie datorită mutării pe actualul amplasament. Alături de organizatori a participat și președintele AFDPR, Octav Bjoza și trei foști deținuți politici.

În cea de a doua parte a zilei, la Liceul Teoretic Octavian Goga, președintele AFDPR Octav Bjoza, a susținut o conferință în care a rememorat anii de detenție din închisorile comuniste și a adresat sfaturi elevilor, afirmând că credința în Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste toate. (Pr. Ștefăniță Elefteriu, corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Huedin)

Partenerii evenimentului au fost: Liceul Teoretic Octavian Goga Huedin, Clubul Monarhiștilor Clujeni, Protopopiatul Ortodox Huedin, AFDPR, Asociația Memorialul Gherla.

Foto: Nicolae Nistor     

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...