Comemorarea luptătorilor anticomuniști din zona Vlădesei

de | feb. 1, 2020 | Activități parohiale

La Huedin a avut loc vineri, 31 ianuarie, comemorarea luptătorilor anticomuniști din zona Vlădesei a Munților Apuseni.

În prima parte a zilei, în prezența cadrelor didactice și a elevilor de la Liceul Teoretic Octavian Goga  din Huedin, protopopul de Huedin pr. Dan Ionuț Lupuțan, preacuviosul părinte protosinghel  Grigore Benea, starețul mănăstirii şi memorialului dedicat represiunii comuniste de la Gherla și preoții orașului Huedin au săvârșit un parastas pentru luptătorii din zona Vlădesei a Munților Apuseni, la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din orașul Huedin, care a fost resfințit cu această ocazie datorită mutării pe actualul amplasament. Alături de organizatori a participat și președintele AFDPR, Octav Bjoza și trei foști deținuți politici.

În cea de a doua parte a zilei, la Liceul Teoretic Octavian Goga, președintele AFDPR Octav Bjoza, a susținut o conferință în care a rememorat anii de detenție din închisorile comuniste și a adresat sfaturi elevilor, afirmând că credința în Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste toate. (Pr. Ștefăniță Elefteriu, corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Huedin)

Partenerii evenimentului au fost: Liceul Teoretic Octavian Goga Huedin, Clubul Monarhiștilor Clujeni, Protopopiatul Ortodox Huedin, AFDPR, Asociația Memorialul Gherla.

Foto: Nicolae Nistor     

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...