Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud | Directorul muzeului, Alexandru Gavrilaș

de | mai 29, 2024

Județul Bistrița-Năsăud se poate mândri cu foarte multe locuri frumoase, care ne vorbesc despre cultura noastră tradițională dar și despre legătura cu natura, dar și cu oameni iubitori de istoria și pământul apărate la nevoie și moștenite de la strămoși.

Unul dintre cele mai grăitoare exemple în acest sens este Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o instituție de cultură extrem de frumoasă și elaborată, care a devenit de importanță națională, deoarece protejează, conservă şi colectează patrimoniul tradițional atât de valoros pentru trecutul și prezentul, dar mai ales pentru viitorul nostru cultural.

Dorind să aflăm mai multe despre obiectivele turistice și culturale aflate sub umbrela Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, a avut amabilitatea de a ne conduce pe harta celor 15 locații ale Complexului Muzeal, chiar directorul instituției de cultură, dl Alexandru Gavrilaș. Astfel, am aflat istorisiri și informații ce pot face din orice ascultător, un turist al județului atât e ofertant. Ne putem bucura astfel, de următoarele locații: Casa Argintarului – Centrul German Bistrița, Muzeul Grăniceresc din Năsăud, Centrul Multi Cultural Castelul Teleki din Posmuș, Muzeul Literar Teodor Tanco din Monor, Muzeul Memorial Ion Pop Reteganu la Reteag, Muzeul Mineritului de la Rodna, Muzeul de Artă Comparată de la Sângeorz-Băi, Casa Săsească de la Livezile, Biserica Evanghelică de la Herina, Casa Tradițională de pe Văile Țibleșului Amenajată și Donată de Episcopul Macarie Drăgoi, Muzeul Memorial George Coșbuc, Muzeul Memorial Liviu Rebreanu, Muzeul Cuibul Visurilor din Maieru, Peștera Tăușoare.

Fiecare dintre aceste adevărate repere culturale pentru comunitățile ce le găzduiesc, au o valoare și semnificații pe care ne bucurăm să vi le aducem și dumneavoastră în atenție, ascultând interviul pe care dl Alexandru Gavrilaș ni l-a oferit.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud | Directorul muzeului, Alexandru Gavrilaș
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA