Concertul de colinde vechi ,,Fă-te, Gazdă, vesel, bunu’!” al Ligii Studenților din Cluj

de | dec. 13, 2022

Numeroși clujeni au participat la concertul de colinde vechi „Fă-te, gazdă, vesel, bunu’!”, susținut de Asociația ,,Liga Studenților” din Cluj. Evenimentul a avut loc marți seara, 13 decembrie 2022, de la ora 19:00, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Printre spectatori s-au aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La finalul concertului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a felicitat pe tinerii colindători din Liga Studenților și le-a adresat un cuvânt duhovnicesc.

Concertul de colinde poate fi urmărit integral AICI

Concerte în mai multe orașe din țară

Ceata de colindători a Asociației ,,Liga Studenților” din Cluj susține în această perioadă o serie de zece concerte de colinde vechi, sub titlul: ,,Fă-te, Gazdă, vesel, bunu’!”, în marile centre universitare din țară.

Până în prezent concertul a fost susținut în Arad, Brașov, București, Târgu Mureș, Sebeș, Timișoara, Bistrița și Cluj-Napoca.

Miercuri, 14 decembrie, de la ora 18:30, ceata de tineri va colinda la Filarmonica de Stat din Oradea, iar turneul se va încheia la Sibiu, în data de 15 decembrie, de la ora 18.00, la Sala „Thalia”.

,,Ceea ce facem, ne face!”

Liga Studenţilor din Cluj este o organizație studențească, non-profit, ce își propune să păstreze și să perpetueze tradițiile românești printre studenți și tineri. Organizația studențească este formată din studenți, dar și absolvenți și prieteni din mediul universitar clujean. Obiectivele pentru care militează membrii Ligii sunt valorile culturale şi spirituale româneşti, tradiţiile şi obiceiurile autentice.

Sub genericul ,,Ceea ce facem, ne face!”, aceștia mărturisesc că își doresc să fie factori de schimbare pozitivă în lumea în care trăim şi să-i inspire pe tineri să-şi dorească asemenea, conform site-ului Ligii Studenților din Cluj.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Sergiu Nicola

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...