Concursul Interjudeţean „Icoana Sfântului Apostol Andrei, oglindită în sufletul românilor”

de | nov. 30, 2018

În 28 noiembrie 2018, la Școala Profesională Specială „SAMUS” din Cluj-Napoca s-a desfăşurat a VIII-a ediţie a Proiectului Concurs Interjudeţean „Icoana Sfântului Apostol Andrei oglindită în sufletul românilor” la care au participat peste 160 de elevi şi profesori.

Proiectul a cuprins atât secțiuni legate viața și activitatea Sfântului Apostol Andrei cât și secțiuni legate Marea Unire. Activitatea finală a proiectului a constat în realizarea unei expoziții cu lucrările elevilor și prezentarea unor colinde, scenete și cântece patriotice în dulcele grai românesc.

Activităţile proiectului au început cu un moment înălţător de rugăciune la care au participat, alături de elevii și profesorii implicați în proiect, părintele Inspector Marian Sidon, părintele Rareş Prunean de la Biserica “Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca și părintele profesor Vasile Gorcea coordonatorul proiectului. Răspunsurile au fost date elevii și profesorii prezenți la activitățile proiectului.

Activitatea principală s-a derulat în sala festivă a școlii unde s-a desfășurat concursul de colinde tradiționale, scenete și cântece patriotice. La sfârșitul concursului președintele juriului, părintele Inspector Marian Sidon, a înmânat premiile grupurilor de elevi participanți și cadrelor didactice coordonatoare. La celelalte secţiuni ale proiectului au participat elevi din judeţele Alba, Bihor, Sălaj, Baia Mare, Bistrița, Timișoara, Sibiu şi 20 de şcoli din județul Cluj.

La încheierea activităţilor, părintele Inspector Marian Sidon a felicitat toate grupurile participante pentru frumoasa prestanță pe care au avut-o atât pe scenă cât și prin lucrările realizate, iar părintele profresor Vasile Gorcea, coordonatorul proiectului, i-a îndemnat pe elevi să păstreze zestrea spirituală şi tradiţiile poporului român ca pe o moştenire ce nu trebuie uitată.

pr. Vasile Gorcea

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...