Conferința dedicată protopopului Florea Mureșanu, mărturisitor al ortodoxiei în timpul comunismului

de | iul. 15, 2017

Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, un simbol al Clujului prin păstrarea celei mai vechi biserici ortodoxe din oraș organizează pe 18 iulie 2017 un simpozion dedicat părintelui Florea Mureșanu, protopop al Clujului și paroh al acestei biserici, mărturisitor al ortodoxiei în timpul comunismului, care și-a găsit sfârșitul în închisoarea de la Aiud în anul 1963.

Conferința dedicată protopopului Florea Mureșanu, mărturisitor al ortodoxiei în timpul comunismuluiEvenimentul comemorativ organizat de parohia clujeană va reuni personalități importante care vor contura personalitatea și realizările părintelui Florea Mureșanu și nu în ultimul rând, vor dezbate provocările pe care Biserica le-a înfruntat în anii grei ai comunismului.

Ca invitați vor participa: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Cercet. șt. dr. Adrian Nicolae Petcu de la CNSAS, Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Ovidiu Pecican, și prodecanul Facultății de Litere din Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Ioana Bican care va fi și moderatorul conferinței. Manifestarea va începe la ora 10:00 cu o slujbă de Parastas pentru sufletul părintelui Florea Mureșanu.

Evenimentul este organizat cu prilejul proclamării anului 2017, Anul comemorativ al mărturisitorilor ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...