Consiliul Județean Cluj: Comunitatea clujeană pierde astăzi o personalitate de excepție, un om blând și iertător

de | oct. 8, 2021 | Actualitatea religioasă, Evocări

Consiliul Județean Cluj își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veșnice a Preasfințitului Părinte Vasile, Episcop Emerit, fost Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„Preasfinția Sa a fost o personalitate de excepție, care și-a dedicat viața slujirii Bisericii Ortodoxe Române, un apărător înțelept și fidel al tradiției creștine românești. Comunitatea clujeană, și nu numai, pierde astăzi o personalitate de excepție, un om blând, înțelept, modest, mult milostiv și iertător. Dând dovadă de iubire față de semeni, Preasfințitul Părinte Vasile s-a remarcat în rândul preoțimii clujene prin iscusința de a călăuzi și prin viața morală exemplară de care a dat dovadă.

 

Sincere și profunde condoleanțe tuturor celor care l-au cunoscut și iubit pe Preasfințitul Părinte, iar pe cel care a părăsit această lume Dumnezeu să îl odihnească şi să îl aibă în paza Sa!”, se arată în mesajul  postat pe pagina de socializare a instituției.

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...