Consiliul Județean Cluj: Comunitatea clujeană pierde astăzi o personalitate de excepție, un om blând și iertător

de | oct. 8, 2021 | Actualitatea religioasă, Evocări

Consiliul Județean Cluj își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veșnice a Preasfințitului Părinte Vasile, Episcop Emerit, fost Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„Preasfinția Sa a fost o personalitate de excepție, care și-a dedicat viața slujirii Bisericii Ortodoxe Române, un apărător înțelept și fidel al tradiției creștine românești. Comunitatea clujeană, și nu numai, pierde astăzi o personalitate de excepție, un om blând, înțelept, modest, mult milostiv și iertător. Dând dovadă de iubire față de semeni, Preasfințitul Părinte Vasile s-a remarcat în rândul preoțimii clujene prin iscusința de a călăuzi și prin viața morală exemplară de care a dat dovadă.

 

Sincere și profunde condoleanțe tuturor celor care l-au cunoscut și iubit pe Preasfințitul Părinte, iar pe cel care a părăsit această lume Dumnezeu să îl odihnească şi să îl aibă în paza Sa!”, se arată în mesajul  postat pe pagina de socializare a instituției.

 

Ultimele articole

Cum oprim războaiele?

Cum oprim războaiele?

„Mânia, furia, războaiele, uciderile și tot pomelnicul relelor, din pricina lor au prins atâta putere între oameni”. (Sf. Marcu Ascetul, Filocalia 1, §105) De ce? Dacă suntem atât de evoluați, de civilizați, de democrați, de ce încă există în lume războaie? Și ce...

Mitropolitul Andrei împlinește 74 de ani | Aniversare

Mitropolitul Andrei împlinește 74 de ani | Aniversare

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, împlinește astăzi, 24 ianuarie 2023, vârsta de 74 de ani. Scurtă biografie Înaltpreasfințitul Părinte Andrei (Ioan Andreicuț) s-a...