Răstimp binecuvântat al darului și al dăruirii, Praznicul împărătesc al Nașterii Domnului ne vorbește tuturor și fiecăruia în parte, în modul cel mai concret și personal cu putință, despre dragoste, credință, curaj și puterea de a merge mai departe, indiferent de vremi și vremuri. Singura constantă a vieții noastre a fost, este și va rămâne mereu Mântuitorul Iisus Hristos, Calea, Adevărul și Viața.

La Crăciun, primim Darul cel mai de preț, îl primim pe Însuși Dumnezeu cel Întrupat să ne fie oaspete. Oricine am fi pe scară socială, săraci sau bogați, buni sau mai puțin buni, credincioși sau mai puțin credincioși, sănătoși sau bolnavi, singuri, abandonați, triști și uitați, la Crăciun, Dumnezeu vine la fiecare om, vine în ospeție, vine să stea cu noi la masă, să ne vorbească, să ne aline, să ne arate că în El și prin El, totul se umple de viață, de sens, de bucurie și lumină. Chiar și în epoca celor mai avansate tehnologii, în epoca dronelor și a rachetelor sofisticate care cercetează și scormonesc planetele sau curmă vieți, chiar și când omul tinde să-l scoată pe Dumnezeu din viața sa și din istorie, Pruncul Sfânt se naște pe Pământ, arătând deslușit și fără putință de tăgadă, că iubirea dumnezeiască este infinită și absolută și că ea nu poate fi nicicând învinsă. Iubirea smerită a lui Dumnezeu, a Pruncului Ceresc născut în ieslea Bethleemului, nu vine să se impună, dimpotrivă, ea este o chemare blândă și discretă, o revărsare luminoasă de dar și de speranță.

Invitat în studioul Radio Renașterea, în cadrul unei ediții speciale de Crăciun a emisiunii „Universul ideilor,” Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a vorbit despre semnificațiile profunde ale acestei perioade de bucurie, Nașterea Domnului, dar și despre felul în care avem inimile pregătite pentru a-L primi, cu adevărat, pe Dumnezeu.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Crăciunul, timpul sfânt al darului și dăruirii | Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul
Crăciunul, timpul sfânt al darului și dăruirii | Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul
/