Înviere și Solidaritate, dialog în lumina Învierii cu PS Episcop Benedict

de | mai 10, 2024

„Învierea Domnului răspunde năzuinței umane celei mai intense și anume, aceea de a trăi veșnic și deplin împreună cu Mântuitorul Iisus Hristos, fiind conștienți că timpul pământesc al vieții ce ni s-a dat este darul lui Dumnezeu pentru noi”, a spus Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, invitatul Simonei Vlasa în emisiunea „Universul ideilor”.

În atmosfera plină de bucurie, de lumină și speranță a Învierii Domnului, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rememorat zilele frumoase ale Învierii din satul său natal, obiceiurile păstrate din vechime,  dar a vorbit și despre Înviere și solidaritate, amintind că fiecare zi ar trebui să fie o înnoire a vieții, mai ales venind în ajutorul celor mai năpăstuiți și încercați dintre semenii noștri.

Ierarhul a făcut referire și la proiectul său de suflet pe care îl are în grijă, Centrul de îngrijiri Paliative pediatrice „Sfântul Hristofor”, destinat copiilor cu boli progresive incurabile și care se construiește în localitatea Sânicoara, județul Cluj. Acest centru își va sărbători sâmbătă, 11 mai 2024 primul hram, printr-o liturghie arhierească pe care Preasfințitul Părinte Benedict o va săvârși în paraclisul amenajat în incinta așezământului, în semn de mulțumire pentru lucrările efectuate până în prezent și ca rugăciune pentru cele viitoare.  Vă invităm să ascultați această ediție specială a emisiunii „Universul ideilor”.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Înviere și Solidaritate, dialog în lumina Învierii cu PS Episcop Benedict
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Vizitând orașul Bistrița, toate drumurile conduc înspre cea mai veche bisrică din nord-vestul Transilvaniei (sec. al XIII-lea), denumită și cunoscută deopotrivă de localnici și de turiști, drept „Biserica de la Coroana”. Având hramul „Intrarea în biserică a Maicii...

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...