Curs de formare pentru animatori socio-educativi pentru 50 de tineri din Arhiepiscopia Clujului

de | iun. 28, 2022

Asociațiile de tineret din cele nouă protopopiate ale Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului au organizat, în perioada 27-28 iunie 2022, la Bistrița, un curs de formare pentru animatori socio-educativi.

La acest curs au participat 50 de tineri din cele nouă protopopiate ale Eparhiei, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, iar formatorul cursului a fost Bianca Elena Matei, psihotraumatolog,  formator internațional și director executiv al Institutului Orthopraxis.

În cele două zile, aceștia au participat la diverse activități și au primit binecuvântarea ierarhilor locului.

În după-amiaza zilei de marți, 28 iunie, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, tinerii au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa le-a adresat acestora un cuvânt de învățătură, i-a binecuvântat și le-a oferit cărți duhovnicești.

De asemenea, luni, 27 iunie, de la ora 20:00, în Parcul „Regele Mihai I” din Bistrița,  participanții au organizat o seară de folk și s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care le-a adresat un cuvânt duhovnicesc.

În cadrul cursului, tinerii au dobândit diverse abilități în urma workshopurilor pregătite de către organizatori, au participat la activitățile de formare recreativ-educative, au avut oportunitatea de a socializa și de a se bucura de clipele petrecute împreună. Dintre acestea, conform celor afirmate de organizatori, amintim: strategii de formare în contextul lucrului cu copiii și tinerii, tipologia jocurilor de intercunoaștere, autocunoaștere și cunoaștere; tipuri de animație: dramaterapia, dans, teatru, animație în tăcere, scrierea creativă, art-terapia; pattern-uri comportamentele, arta motivării etc.

În cele două zile, alături de tineri au fost inspectorul eparhial de tineret al județului Bistrița-Năsăud, preotul Tudor Mudure-Iacob, responsabilul cu activitățile de tineret din Protopopiatul Dej, preotul Vlad Cristian Todoran, responsabilul cu activitățile de tineret din Protopopiatul Bistrița, preotul Ovidiu Toma, secretarul Protopopiatului Bistrița, preotul Emanuel Vidican, precum și protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican, și protopopul de Beclean, preotul Dragoș Cristian.

„Suntem bucuroși și onorați că am fost gazdele acestei întâlniri care ne dorim să fie una utilă, atât pentru participanți, cât și pentru beneficiarii indirecți”, a spus părintele inspector Tudor Mudure.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Pr. Vlad Todoran și Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...