Deschiderea noului an școlar 2019-2020, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

de | sept. 9, 2019 | Actualitatea religioasă

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de la toate cele trei cicluri: primar, gimnazial și liceal, au participat luni, 9 septembrie 2019, alături de părinți și profesori, la festivitatea de deschidere a noului an școlar 2019-2020.

Momentul festiv pentru elevii ciclului primar a avut loc de la ora 8:30, la sediul unității școlare, situat pe strada Avram Iancu, acolo unde alături de directorul seminarului, pr. prof. Liviu Vidican-Manci și de reprezentanții instituțiilor locale, au participat atât întregul corp profesoral, cât și părinții și bunicii emoționați.

Și cei de la ciclul gimnazial au început prima zi de școală în mod festiv. Pentru ei, festivitatea de deschidere a avut loc de la ora 10:00, la unitatea de învățământ de pe str. Meseriilor. După rugăciunea de binecuvântare, au urmat mesajele citite de reprezentanții mai multor instituții clujene. Apoi, directorul Seminarului Teologic Ortodox, preotul Liviu Vidican-Manci, le-a adresat elevilor un gând duhovnicesc și câteva detalii de ordin administrativ.

Pentru tinerii care urmează ciclul liceal, festivitatea a avut loc de la ora 11:00, în curtea instituției de învățământ. La eveniment a fost prezent Arhimandritul Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care a citit o rugăciune de binecuvântare și le-a transmis cuvântul ierarhului, precum și câteva îndemnuri duhovnicești.

 

De asemenea, au rostit alocuțiuni: directorul instituției de învățământ, preotul prof. Liviu Vidican-Manci, inspectorul de religie al județului Cluj, preotul prof. Marian Sidon, precum și reprezentanții autorităților locale.

Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a început anul școlar 2019-2020 cu un efectiv de 882 de elevi, la cele trei cicluri de învățământ: primar, gimnazial și liceal.

De la ora 12:00, elevii și profesorii au participat la slujba de Te Deum, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, în Catedrala Mitropolitană din municipiu.

Citește și La Cluj-Napoca, noul an școlar 2019-2020 a început în biserică. Elevii, părinții si profesorii s-au rugat alături de Mitropolitul Andrei

Mai multe fotografii AICI  

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de la toate cele trei cicluri: primar, gimnazial și liceal, au…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Luni, 9 septembrie 2019

Foto credit: Darius Echim

Ultimele articole

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfântul Apostol Toma și pe Sfânta Muceniță Erotiida. Sfântul Apostol Toma s-a născut în cetatea Paneada (numită şi Cezareea lui Filip), din Galileea. Numele de Toma, în limba aramaică, înseamnă geamăn, ca şi cel de Didymos în...

Gloria Bizanțului

Gloria Bizanțului

Istoria creștinismului nu poate fi înțeleasă în complexitatea ei fără fascinanta lume a Bizanțului. Pe durata a peste o mie de ani, acest imperiu a cunoscut gloria dar și declinul, expansiunea dar și împresurările, și în pofida conotațiilor peiorative ale termenului...

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...