A vorbi despre diversitate și despre punți de legătură în diversitate, într-o lume și într-o eră a tehnologiei, pare o adevărată provocare. Oameni, idei, discipline ce par a nu avea, cel puțin la prima vedere, nimic în comun găsesc totuși cele mai interesante moduri de comunicare.
Așa se întâmplă și în cazul punților de legătură dintre cei doi invitați ai emisiunii Dialoguri de la Radio Renașterea: Profesor Doctor Honoris Causa Daniel Metz, care a elaborat lucrarea „Managementul ciclului de viaţa al sistemelor software” și cercetătorul știinţific al Academiei Române, Dr. Varga Attila care traduce, din limba maghiară în limba română, lucrarea monumentală a lui Jakab Elek, „Istoria Clujului”. Doi profesioniști ce demonstrează faptul că cele mai frumoase conexiuni care au impact constructiv în comunitate sunt create de oameni deschişi, dispuşi să împărtăşească şi să construiască împreună.
Vă invit să le ascultați găndurile și convingerile care-i fac să găsească mereu motivațiile de a conlucra, într-o dezbatere privind impactul tehnologiei asupra economiei şi asupra vieţii noastre de zi cu zi, pe de o parte, dar și nevoia de a cerceta trecutul într-o manieră academică, pe de altă parte.
„România are nevoie de caractere puternice.”|Gabriela Ciot, prima româncă Prof.univ. de relații internaționale
Prima femeie româncă profesor universitar de relații internaționale și prima care a primit abilitarea de a conduce doctorate în acest domeniu, este dna Gabriela Ciot, profesor universitar de relații internaționale la Facultatea de Studii Europene a Universității...