Doi ani de la demararea Proiectului „Liturghia și școala duminicală pentru copii”

de | mai 3, 2016 | Activități parohiale

De  Praznicul Învierii Domnului s-au împlinit în Parohia clujeană „Schimbarea la Față” doi ani de la demararea proiectului „Liturghia şi şcoala duminicală pentru copii”. Astfel, sărbătoarea Sfintelor Paşti fost un prilej de mare bucurie pentru toţi copiii care participă săptămânal la Sfânta Liturghie săvârşită special pentru ei la demisolul locașului de cult situat pe Bulevardul Eroilor.

„Însoţiţi de părinţi şi bunici, Biserica îmbrăcată în haină de sărbătoare, a vibrat de glasurile îngereşti ale copiilor care au venit să se întâlnească cu Hristos cel Înviat în Sfânta Liturghie”, a spus părintele Vasile Gorcea.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, copiii au fost îndemnați la iubire, iertare, bunătate şi milostenie.

La sfârşitul slujbei, părintele Vasile Gorcea a binecuvântat printr-o rugăciune specială pasca şi ouăle roşii aduse pentru copii cu ocazia sărbătorii pascale, iar cei mici s-au bucurat de darurile primite şi pregătite special pentru ei în această zi.

 

Ultimele articole

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Protopopiatul Ortodox Dej organizează duminică, 4 iunie 2023, ora 18:00, tradiționala Procesiune de Rusalii, după o pauză de trei ani, din cauza pandemiei. Dejenii sunt invitați să participe, amintindu-se că „evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...