Doi ani de la demararea Proiectului „Liturghia și școala duminicală pentru copii”

de | mai 3, 2016 | Activități parohiale

De  Praznicul Învierii Domnului s-au împlinit în Parohia clujeană „Schimbarea la Față” doi ani de la demararea proiectului „Liturghia şi şcoala duminicală pentru copii”. Astfel, sărbătoarea Sfintelor Paşti fost un prilej de mare bucurie pentru toţi copiii care participă săptămânal la Sfânta Liturghie săvârşită special pentru ei la demisolul locașului de cult situat pe Bulevardul Eroilor.

„Însoţiţi de părinţi şi bunici, Biserica îmbrăcată în haină de sărbătoare, a vibrat de glasurile îngereşti ale copiilor care au venit să se întâlnească cu Hristos cel Înviat în Sfânta Liturghie”, a spus părintele Vasile Gorcea.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, copiii au fost îndemnați la iubire, iertare, bunătate şi milostenie.

La sfârşitul slujbei, părintele Vasile Gorcea a binecuvântat printr-o rugăciune specială pasca şi ouăle roşii aduse pentru copii cu ocazia sărbătorii pascale, iar cei mici s-au bucurat de darurile primite şi pregătite special pentru ei în această zi.

 

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...