Donează sânge, salvează o viață! Solidari cu victimele tragediei de la Crevedia

de | aug. 29, 2023

Exprimându-și din nou profundul regret pentru consumarea recentei tragedii de la Crevedia și solidaritatea cu victimele acesteia, Patriarhia Română, prin Campania sa umanitară „Donează sânge, salvează o viață!”, vine în sprijinul acestor victime, al salvatorilor, al eroilor-pompieri care și-au pus din nou viața în pericol pentru a salva vieți.

În cadrul acestei campanii, începând de luni, 28 august 2023, jandarmi din toata țara au mers deja să doneze sânge în mai multe unități teritoriale.

În Bucureşti, în ziua de miercuri, 30 august, sunt așteptați aproximativ 150 de jandarmi pentru a răspunde apelului Patriarhiei Române de a se alătura campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”. Donarea se va desfășura între orele 8-12 la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române situat în Str. Jandarmeriei nr. 9-11.

Donatorii fac parte din următoarele structuri ale Jandarmeriei Române:

1. Inspectoratul General al Jandarmeriei Române;
2. Jandarmeria Capitalei;
3. Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române;
4. Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române „Mihai Viteazul”.

La nivel național sunt așteptați aproximativ 1.000 de jandarmi care vor dona sânge pentru victimele tragediei de la Crevedia.

Ca de fiecare dată, acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale „Col. Prof. Dr. Nicolae Nestorescu” aflat în subordinea Direcției Medicale.

Voluntarii de la „Paraclisul Catedralei Naționale” vor fi alături de donatori și vor asigura buna desfășurare a acestui nou episod al campaniei din punct de vedere  logistic și material.

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” se desfășoară la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și este coordonată de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru prin voluntarii „Paraclisului Catedralei Naționale”.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române 

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Putna

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

În perioada 21-23 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 5.722 elevi din clasele a IV-a (4.135 elevi din mediul urban și 1.587 elevi din mediul rural) vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a IV-a, desfășurate potrivit calendarului de administrare a...

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

În perioada 13-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 6588 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4699 de elevi din mediul urban și 1889 de elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit calendarului de...

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Opera Națională Română Cluj-Napoca are bucuria de a prezenta PREMIERA operei TOSCA, un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim pentru a celebra Anul Puccini în România. Cea mai nouă producție a Operei clujene va...