Elevii seminariști clujeni au oferit daruri colegilor de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere

de | iun. 17, 2021 | Actualitatea religioasă, Societate

În urma unei campanii derulate la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca de cadrele didactice și la care au participat activ elevii și părinții lor, au fost achiziționate căști audio și unități digitale de stocare, pe care 155 de elevi ai Liceului Special pentru Deficienție de Vedere din Cluj-Napoca să le folosească în procesul educațional digitalizat.

Mulțumim tuturor celor ce s-au implicat până în acest moment, colegilor profesori, părinților care au contribuit cu sume importante pentru achiziționarea pachetelor și dăm slava Lui Dumnezeu că am putut ajunge la școala deficienților de vedere, unde trei reprezentanți ai copiilor din ciclul primar de la Seminarul Teologic au împărțit aceste mici daruri de la suflet pentru suflet.

Știm foarte bine câtă nevoie au copiii cu deficiențe de vedere de un sunet de calitate pentru că, în lipsa vederii, sunetul este principalul simț, este văzul sufletului.

A fost un moment frumos, emoționant, înălțător, dar, poate mai mult decât atât, a fost un moment educativ pentru copiii care au participat, spune Pr. Lect. Univ. Dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Când sufletele zâmbesc”, a spus părintele Liviu Vidican-Manci:

La Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pe lângă componenta educațională, științifică, încercăm să dezvoltăm în comportamentul copiilor, în viața lor, această componentă social-filantropică atât de importantă. În acest context, în cadrul Seminarului Teologic am dezvoltat această campanie foarte frumoasă. Sufletul acesteia este colegul nostru, domnul profesor Flaviu Creț împreună cu doamnele învățătoare. Așadar, un proiect frumos, un proiect mare intitulat „Când sufletele zâmbesc” care se va dezvolta pe parcursul a patru ani.

În cadrul proiectul „Când sufletele zâmbesc” vor fi organizate, în următorii ani, diferite campanii, acțiuni comune, schimburi de experiență între cele două școli, precum și activități filantropice și educative.

 

Ultimele articole

Rugăciunea

Rugăciunea

Prin rugăciune, ne unim cu Dumnezeu printr-un elan personal, ce ne permite să participăm la viața divină cu întreaga ființă. Astfel, după spusa Sfinților Părinți, rugăciunea este scara ce urcă la cer pe om și coboară în inimă pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt. Așa...

Campanie de ajutorare la nivelul Protopopiatului Ortodox Român Cluj 1

Campanie de ajutorare la nivelul Protopopiatului Ortodox Român Cluj 1

Chiar dacă acțiunile Bisericii Ortodoxe sunt prea puțin mediatizate, eparhiile BOR, prin birourile social-filantropice, au acordat și acordă ajutoare financiare directe în valoare de zeci de milioane de lei si ajutoare materiale. La nivelul eparhiilor Bisericii...

Mitropolitul Clujului a resfințit Biserica din Săcuieu

Mitropolitul Clujului a resfințit Biserica din Săcuieu

În Duminica a 4-a după Rusalii, 18 iulie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Săcuieu, Protopopiatul Huedin. Cu...