Etapa finală a Festivalului-Concurs „Lăudați pe Domnul” (Program)

de | oct. 22, 2023

Etapa finală a Festivalului-Concurs Național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul” va avea loc în perioada 25-27 octombrie la București.

Festivalul, ajuns la a 15-a ediție, este organizat de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional împreună cu Universitatea de Muzică din București și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Programul ultimei etape va debuta miercuri, ora 10:00, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în Sala Auditorium unde va avea loc deschiderea oficială a evenimentului și conferința „200 de ani de românire. Imnografi şi cântăreţi bisericeş pe teritoriul românesc” desfășurată în trei sesiuni.

Joi seară, tot la  conservatorul din Capitală, se va desfășura un concert de muzică psaltică susținut de Grupul Psaltic Tronos Junior și Formația de muzică bizantină „Psalmodia” a Universității de Muzică din București.

În ultima zi a etapei, grupurile psaltice calificate la etapa națională vor participa la Sfânta Liturghie și vor oferi răspunsurile liturgice la șase biserici din capitală: Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou; Aşezămintele Brâncoveneşti – Biserica „Domniţa Bălaşa”; Biserica „Sfântul Elefterie” – Nou; Parohia „Sfânta Ecaterina” – Paraclis Universitar; Biserica Şerban Vodă și Biserica Turea din incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Satului”.

Concertul final și festivitatea de premiere pentru cele două secțiuni (interpretare și compoziție) vor avea loc vineri de la ora 18:00 la Palatul Patriarhiei în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”. Vor concerta cele șase grupuri calificate în etapa finală, Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale și Achilleas Chaldaiakis. Intrarea se va face pe bază de invitație.

Etapa finală a Festivalului-Concurs „Lăudați pe Domnul” (Program)

Foto credit: Basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

2025 a fost declarat Anul Centenar al Patriarhiei Române

2025 a fost declarat Anul Centenar al Patriarhiei Române

Camera deputaților a adoptat marți un proiect de lege prin care anul 2025 a fost declarat la nivel național Anul Centenar al Patriarhiei Române. Proiectul a fost conceput în contextul în care, în 2025, Biserica Ortodoxă Română va împlini 140 de ani de la recunoașterea...

CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

Primăria Municipului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A  anunţă ca s-au  majorat plafoanele  de la care pensionarii au dreptul la abonament gratuit și invită pensionarii, persoanele peste 70 de ani si cetatenii de onoare la Centrele de vanzare...