Evenimentele muzicale ale toamnei la Filarmonica de Stat Transilvania | Manager Silvia Sbârciu

de | sept. 15, 2023

Vorbind despre tradiția activității simfonice la Cluj-Napoca și despre manifestările ce îmbrățișează într-un mod armonios sunetele, bineînțeles că prima instituție care ne vine în minte este Filarmonica de Stat Transilvania.
A început toamna și o serie de evenimente vor marca începutul de stagiune din acest an și tocmai de aceea, am dorit să avem împreună bucuria de a vorbi în detaliu cu managerul instituției, dna Silvia Sbârciu.
Așadar, vă invit la spectacolul „Prințesa și balaurul”, un concert educativ care va avea loc în data de 19 septembrie, cu începere de la ora 9.30 (concert în limba română) și de la ora 11.00 (concert în limba maghiară), pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic). Concertul este recomandat elevilor din ciclul primar, clasele 0-4. Durata spectacolului este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet este 15 lei.

Dirijoarea-moderatoare Dalma Toadere alături de membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania vă invită să descoperiți peripețiile prințesei răpite de balaurul Scuipă Foc și salvate de prințul cel viteaz. Lumea minunată a basmelor este evocată prin muzica unor compozitori celebri.

Suflătorii de alamă ai Filarmonicii le arată copiilor instrumentele, pentru a-i duce apoi din sala de bal a palatului în peștera întunecată a balaurului. De pe crenelurile castelului răsună fanfare și acordurile marșului nupțial acompaniază finalul fericit.
Din această expresivă relatare din care îmi și imaginez spectacolul, va fi un eveniment cu totul deosebit. Nu știu dacă este chiar o noutate abordarea de basm pe muzică simfonică, dar este oricum salutară, pentru că îi familiarizează pe copii cu muzica simfonică.

Începutul toamnei mai vine cu un eveniment de excepție. În intervalul 22-24 septembrie sunteți așteptați la Cluj Symphony Experience, care ajunge în Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca. Cargo CLASIC (dirijor și orchestrator maestrul Marius Hristescu), Subcarpați SIMFONIC și Alternosfera Theatroll SIMFONIC urcă pe scena principală, acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania.
„Atracția principală sunt trupele Cargo, Subcarpați și Alternosfera care își vor cânta muzica cum nu au mai făcut-o până acum, în stil simfonic, iar Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania și mai mulți muzicieni extraordinari din Chișinău se vor alătura. Dar acestea nu sunt unicele experiențe pe care le pregătim pentru că avem zeci de zone și de activități. Evenimente pentru care publicul arată un mare interes.

Biletele se pot achiziționa online de pe entertix.ro sau de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318, orar luni-vineri 10.00-16.00), precum și cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locația acestuia, în limita locurilor disponibile.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Evenimentele muzicale ale toamnei la Filarmonica de Stat Transilvania | Manager Silvia Sbârciu
Evenimentele muzicale ale toamnei la Filarmonica de Stat Transilvania | Manager Silvia Sbârciu
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ramocian/" target="_self">Ramona Mocian</a>

Ramona Mocian

Mediator, jurist, președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj.

Mai multe

Sfântul Cuvios Siluan Athonitul

Sfântul Cuvios Siluan Athonitul

Într-o după-amiază înainte de Vecernie, șezând în chilia sa, a atins ultima treaptă a deznădejdii. „Dumnezeu e cu neputință de înduplecat”, și-a spus el. Preț de un ceas, a fost încercat de sentimentul părăsirii totale de către Dumnezeu, fapt ce i-a aruncat sufletul...

Personalitatea și gândirea Sfântului Siluan Athonitul

Personalitatea și gândirea Sfântului Siluan Athonitul

În cadrul emisiunii „Lecturi Duhovnicești Contemporane”, părintele Adrian Podaru, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și preot în localitate și părintele Maxim Morariu dialoghează despre texte cu o rezonanță aparte, aparținând unor...