Festivalul de Colinde și Tradiții „Crăciunul la români”, în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | dec. 13, 2017 | Activități parohiale

În jur de 120 de elevi de la mai multe școli clujene au participat marți, 12 decembrie 2017,  la cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Colinde și Tradiții „Crăciunul la români”, organizat de parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca. La eveniment a fost prezent secretarul eparhial, lector universitar la catedra de Spiritualitate a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, protosinghelul Benedict Vesa.

Festivalul a fost deschis de părintele paroh, protopopul de Cluj I,  Dan Hognogi, gazda evenimentului, care, după un moment de rugăciune, a adresat un cuvânt de bun venit oaspeților și copiilor. Apoi a luat cuvântul profesoara Adriana Gavriluțiu de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațeganu”, care în fiecare an se implică cu multă dăruire în organizarea acestui festival și care a prezentat întregul program. La festival au participat elevi de la șase școli clujene: Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Școala Gimnazială „Iuliu Hațeganu”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și Colegiul Național „George Barițiu”, alături de 12 cadre didactice. Din program au făcut parte recitaluri de colinde și scenete cu Nașterea Domnului.

În încheiere, părintele protosinghel Benedict Vesa a vorbit despre lumea dragă a copilăriei, a sărbătorii Crăciunului și a darurilor, evidențiind că cel mai de preț dar este al generozității și al inimii, după care a felicitat pe toată lumea. Toți copiii, dar și profesorii și îndrumătorii lor, au fost răsplătiți cu daruri.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...