Fiecare pomelnic trimis contează: Schitul Prodromu cere ajutor pentru a finaliza lucrările făcute „la roșu”

de | aug. 7, 2023

Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos face un apel de suflet către credincioșii care vor să ajute – cu puțin sau cu mai mult – la finalizarea construcțiilor începute și majoritatea realizate deja „la roșu”: biblioteca, brutăria, cancelaria, muzeul, prescurăria, farmacia și bolnița (spitalul).

Se știe că finisajele sunt adesea la fel de costisitoare ca și construcția, de aceea Arhimandritul Atanasie Prodromitul și obștea fac apel la donații.

Părinții prodromiți îi invită pe cei care vor să vină și să vadă stadiul lucrărilor la fața locului. Cu ajutorul sprijinitorilor și cu efortul uriaș al obștii, schitul românesc oferă în prezent condiții excelente pentru pelerini.

Într-un interviu cu Părintele Stareț Atanasie publicat de scriitorul George Crăsnean pe site-ul schitului, sunt enumerate realizările din ultimii șapte ani:

  • Hidroizolaţia, care a costat peste 200.000 de euro, dar este o lucrare esențială, împiedicând infiltrarea apei în fundația clădirilor: „Bani mulţi şi muncă şi mai multă: a fost foarte greu să spargem stânca din partea de răsărit; a trebuit să folosim şi multă dinamită”, a declarat starețul.
  • Extinderea atelierului de pictură
  • Refacerea clădirilor anexă de lângă atelierul auto
  • Cimitirul, grădina și drumurile
  • Chiliile și corpurile sanitare

„A lucrat Dumnezeu. Noi doar am asudat”, spune starețul.

Facturile care mai sunt de achitat sunt în valoare de 120.000 de euro, dar părinții sunt încredințați că au făcut o lucrare pentru Dumnezeu și, de aceea, Maica Domnului va trimite gând bun creștinilor să contribuie și ei la această carte de vizită a spiritualității și culturii românești ortodoxe.

Fiecare contribuție, este importantă, chiar și un pomelnic cu o sumă modestă.

Donează

Telefon:  +30 23770 23294
e-mail: prodromu.secretariat@yahoo.com

Transfer bancar
Cont Lei: RO21CECEB31530RON3182071
Cont Euro: RO57CECEB315C1EUR3182075
CEC Bank

Pomelnice
Pe e-mail: prodromu.secretariat@yahoo.com
Prin poștă: Schitul românesc Prodromu, Sfântul Munte Athos, CP 1 – 63086, Karyes, Grecia.

Foto credit: Prodromu-Athos.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Opera Națională Română Cluj-Napoca are bucuria de a prezenta PREMIERA operei TOSCA, un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim pentru a celebra Anul Puccini în România. Cea mai nouă producție a Operei clujene va...

Românii de pretutindeni sunt invitați de ziua lor la București

Românii de pretutindeni sunt invitați de ziua lor la București

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită românii din afara granițelor la București, pentru o serie de manifestări dedicate lor și desfășurate în perioada 24-26 mai 2024. „Îi așteptăm acasă pe toți cei care își asumă cu mândrie identitatea românească...