FTOUB organizează Simpozion de Teologie biblică pe tema „Sfânta Scriptură în spiritualitatea ortodoxă”

de | nov. 12, 2021

Departamentul de Teologie Istorică, Biblică și Filologie din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti organizează sâmbătă Simpozionul de Teologie biblică intitulat „Sfânta Scriptură în spiritualitatea ortodoxă”.

Evenimentul se va ţine online şi se va desfăşura, începând cu ora 11:00, în ziua cinstirii celui mai mare exeget al Sfintelor Scripturi din toate timpurile, Sfântul Ioan Gură de Aur. Tot în 13 noiembrie sărbătorim şi Ziua Bibliei.

Lucrările simpozionului sunt organizate în două sesiuni.

„În prima sesiune este invitat  Părintele Prof. Dr. Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, pentru a susține referatul principal intitulat Sfânta Scriptură și accederea în dinamica veșniciei sau despre cuvântul viu”.

„Sesiunea a doua a lucrărilor este dedicată unor prezentări mai scurte susţinute de cadre didactice care predau disciplinele biblice în diferite Facultăți de teologie din Patriarhia Română (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Craiova)”.

„Prin tema aleasă organizatorii intenționează să reliefeze rolul determinant și locul central pe care Sfânta Scriptură îl ocupă în spiritualitatea ortodoxă”, a declarat Pr. Lect. Marian Vild, Directorul Departamentului de Teologie Istorică, Biblică și Filologie al Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

Detalii privind participarea, precum şi programul întâlnirii academice, sunt disponibile în afişul evenimentului.

sursa: https://basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA