Grădina Botanică „Alexandru Borza” a UBB Cluj-Napoca | prof. dr. Mihai Pușcaș

de | sept. 6, 2023

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a UBB Cluj-Napoca oferă vizitatorilor momente unice în orice anotimp. În această toamnă, printre vedetele ce așteaptă să le admirați sunt daliile, în varietăți de culori și mărimi.
Totodată, frumoasa grădină botanică din centrul orașului Cluj-Napoca organizează până în data de 17 septembrie 2023 o expoziție interesantă de plante carnivore.

Aceasta va avea loc în incinta Serelor Mici (în apropierea Grădinii japoneze) și va putea fi vizitată zilnic intre orele 09:00 – 18:00.

Invitat la Radio renașterea, dl prof. dr. Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice Alexandru Borza a UBB Cluj-Napoca, ne-a detaliat atât ce înseamnă specificul acestor plante, dar și cum pot fi ele găzduite în locuințele noastre.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate specii de plante carnivore cu diferite tipuri de capcane (capcană de urși, urnă, hârtie de prins muște etc.) specializate pentru atragerea și capturarea prăzii. Ar mai fi de reținut și faptul că în data de11 septembrie, Serele Mari vor fi deschise.
O plimbare pe aleile grădinii t educe cu gândul la frumoasele plimbări interbelice de odinioară, când orașele erau pline de spații verzi și de flori.

Așa că vă invit și eu atât la expoziția specială din aceste zile, dar și pentru a admira frumusețea naturii de acolo.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Grădina Botanică „Alexandru Borza” a UBB Cluj-Napoca | prof. dr. Mihai Pușcaș
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Vizitând orașul Bistrița, toate drumurile conduc înspre cea mai veche bisrică din nord-vestul Transilvaniei (sec. al XIII-lea), denumită și cunoscută deopotrivă de localnici și de turiști, drept „Biserica de la Coroana”. Având hramul „Intrarea în biserică a Maicii...

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Este în plină desfășurare apelul lansat de Academia Română de acordare a burselor pentru elevii cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Inițiativa face parte din proiectul „Academia Română în dialog cu tinerii“ și vizează susținerea...