Hram la Mănăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj-Napoca, în Duminica Floriilor

de | apr. 24, 2016

Sute de credincioși au serbat pe 24 aprilie, praznicul Intrării Domnului în Ierusalim la Mănăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj, care și-a sărbătorit anul acesta hramul în Duminica de Florii.

La Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei au participat și preoți din oraș, membrii ai centrului Eparhial, precum și oficialități locale. A făcut parte din sobor și Părintele Paisie, delegatul părintelui Atanasie, starețul Schitului Prodromul din Sfântul Munte Athos, care a adus din Grecia o părticică din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul și ale Sfântului Gheorghe. Pe tot parcursul slujbei, precum și în zilele premergătoare hramului, credincioșii s-au putut închina la racla cu sfintele moaște, mănăstirea fiind deschisă și pe timpul nopții și pe timpul zilei.

Înaltpreasfințitul Andrei a vorbit în cuvântul de învățătură despre Hristos, Biruitorul Morții:

Răspunsurile la slujba hramului au fost date de grupul psaltic „Macarie Ieromonahul” din Suceava, iar în cadrul slujbei Cosmin Biriș a fost hirotonit preot pe seama capelei Spitalului de boli infecțioase din Cluj.
La finalul slujbei, Părintele Mitropolit l-a ridicat pe părintele duhovnic Nathanael Zamfirache la rangul de protosinghel și i-a oferit comisarului șef Tudor Grindeanu, din cadrul Inspectoratului județean de Poliție Cluj, Crucea Transilvană, cea mai mare distincție a Mitropoliei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...