Hramul Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din zona clujeană Valea Chintăului

de | iul. 3, 2021 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit sâmbătă, 3 iulie 2021, în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din zona clujeană Valea Chintăului, Protopopiatul Cluj II, cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii parohiale.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit întru diacon pe teologul Dan Ovidiu Tiniș. Acesta urmează să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Ghirișu Român, Protopopiatul Cluj I.

Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, situată pe Valea Chintăului, a fost înființată în anul 2008, pentru a deservi cele câteva sute de credincioși din zonă, fiind păstorită de preotul paroh Filip Ciprian Doru.

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...